Menu

Pozivamo vas na promociju knjige "Mikrokontroleri" autora Stjenka Bojanića Istaknuto

Stjenko Bojanić Stjenko Bojanić

U četvrtak 14. svibnja od 19 sati, VSITE-Visoka škola za informacijske tehnologije u Zagrebu će biti domaćin svima koji žele saznati nešto više o knjizi Stjenka Bojanića "Mikrokontroleri". Autor je svojevremeno surađivao s Intelom kada su lansirali prvi mikroprocesor, a posjetitelje u četvrtak očekuju informacije o dizajnu i programiranju mikrokontrolera, live demo i rasprava na navedenu temu. 

Inače, mikrokontroleri su sveprisutni u našoj svakodnevici i nalaze se u svakom modernom automobilu, mikrovalnoj pećnici, interaktivnim dječjim igračkama, ali i pametnim telefonima, Internet of Things (IoT) uređajima te u konceptima pametnih kuća koji tek dolaze na svjetska tržišta.

Također, Bojanić će objasniti sve o njihovim počecima, primjeni, što su oni zapravo, kako su nastali, jesu li nam više korisni ili štetni te kako ih programirati. Budući da se od njihovih samih početaka bavi mikrokontrolerima, već 40 godina, ne sumnjamo da će zainteresirana publika od Bojanića dobiti detaljni uvid u ovu sitnu ali bitnu sferu tehnologije.

Dodatne informacije o knjizi i prilici da upoznate osobno autora ove knjige o mikrokontrolerima potražite na ovom linku: VSITE knjiga

na vrh članka