Biz Tech web portal powered by vidi logo2

ZFF Industrija: Razvijajte projekte, pišite scenarij i štošta drugo Istaknuto

ZFF Industrija: Razvijajte projekte, pišite scenarij i štošta drugo

Edukativna platforma Industrija u sklopu 16. Zagreb Film Festivala dotaknut će različite razine proizvodnje filma – od radionica pisanja scenarija, koprodukcija te prezentiranja projekata.

U ponedjeljak i utorak u Petračićevoj svi se prijavljeni mogu okušati u inspirativnoj radionici Virtualni Alep koji se bazira na snu mladog sirijskog arhitekta i njegovu pokušaju sakupljanja papirnatih gradskih znamenitosti u razrušenom Alepu. Voditelji Alex PearsonAndy Overton usmjeravat će posjetitelje kako bi rekonstruirali Zagreb u istom smjeru kao što je protagonist Mohamed rekonstruirao Alep.

Višegodišnji program Masterclass ugostit će u srijedu u F22 Islanđanina Hafsteinna Hunnara Sigurđssona, jednog od deset najboljih novih europskih redatelja prema časopisu Variety. Posjetitelji će naučiti pucati na kreativnost uz razna ograničenja kod opreme, vremena ili financija, nešto s čime se redatelji često suočavaju. Petak će biti rezerviran za razgovor s Marianne Slot, producenticu filmova redatelja poput Sergeia Loznitsaa i Naomi Kawase, a poznata je po koprodukciji von Trierovih ostvarenja poput Antikrista i Melankolije.

Kuća Europe u četvrtak otvorena je za panel-diskusiju pod nazivom Prvi vs drugi film. Radi se o financiranju prvih i drugih filmova istih autora. Kako su debitanti krucijalni za ulazak u krug profesionalaca gotovo svaka europska zemlja uvela je neku vrstu potpore debitantima.

Program Industrija u suradnji s regionalnim filmskim akademijama odabrali su 12 studenata sa šest projekata koji će razvijati svoje kratke igrane filmove – a možete pogledati kako im ide u subotu ujutro na adresi Frankopanska 22.

Vikend je još rezerviran i za program Studije slučaja: Ultra, a nisu zapostavljeni niti najmlađi koji u subotu i nedjelju mogu naučiti kako izraditi videoigru uz pomoć voditelja radionice Andreja Jovanovića.

Više o programu Industrije te prijavama na neke od radionica potražite na poveznici. Raspored filmskog programa pogledajte na poveznici.

na vrh članka