Logo
Ispiši ovu stranicu

Otvorene prijave na pulski Space Apps Challenge Istaknuto

Otvorene prijave na pulski Space Apps Challenge

Space Apps Pula je objavio da su registracije za sudionike hackatona Space Apps Challenge 2017 službeno otvorene na ovoj poveznici. Kod registracije kao lokaciju odaberite Pulu, ukoliko želite sudjelovati iz Pule i time biti u mogućnosti sudjelovanja na međunarodnom hackatonu pod pokroviteljstvom NASA-e, koji se održava punih 48 sati u gradovima diljem svijeta s idejom da timovi koji sudjeluju dijele svoje ideje i nastoje riješiti stvarne probleme vezane uz Svemir i Zemlju.

U našoj zemlji ovogodišnji NASA Space Apps Challenge se održava 29. i 30 travnja 2017. u Puli, točnije u Društvenom centru Rojc, ulica Ljudevita Gaja 3.

Organizator je također objavio da je Sinergise omogućio sudionicima Space Apps Challenge Pula korištenje njegove platforme SENTINEL Hub, koja omogućava jednostavan pristup satelitskim podacima (Sentinel-2, Landsat i drugi) u svrhu detaljnih analiza i dodatne obrade podataka. Platforma se može koristiti u oblaku ili u sklopu drugih platformi. Sudjelovati može 10 timova, a svaki tim dobiva po jedan račun po timu. Tim koji se prijavi u poruci na Facebook stranici Space Apps Pula treba poslati popis članova i e-mail voditelja. Najveći prioritet imat će oni timovi koji ukratko opišu na koji način planiraju koristiti SENTINEL Hub unutar svojih projekata.

Više o platformi: http://www.sentinel-hub.com/

Pula na SENTINEL Hub platformi: http://bit.ly/2os2GdF

Tema ovogodišnjeg hackatona je Zemlja, a NASA kaže da već godinama nastoji rasvijetliti mnoge Zemljine komponente koje uključuju oceane, tlo i živa bića, prikupljanjem visokokvalitetnih podataka koji pokrivaju sve dijelove planeta tijekom vremena kako bismo saznali više o svijetu u kojem živimo te predvidjeli buduće procese.

Novosti vezane uz događanje možete pratiti na Facebook stranici NASA Space Apps Challenge 2017 Pula.

Izvor: Vidi.hr

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.