Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AIBG 2.0: Približava se zagrebačko natjecanje u borbama umjetnih inteligencija Istaknuto

AIBG 2.0: Približava se zagrebačko natjecanje u borbama umjetnih inteligencija

Ozbiljno se već približio najavljivan ovogodišnji Artificial intelligence Battleground (AIBG) – studentsko programersko natjecanje koje se održava 11. i 12. prosinca 2016. u prostorijama HUB385. Studenti u timovima dizajniraju umjetnu inteligenciju koja se bori protiv umjetne inteligencije drugog tima.

Natjecanje se sastoji od dva dijela - timsko maratonsko programiranje umjetne inteligencije u trajanju od 20h, a u drugom, natjecateljskom dijelu, odvijaju se međusobne borbe umjetnih inteligencija protivničkih timova. Ovaj projekt okuplja iznimno nadarene i motivirane studente te mu je cilj povezati ih s istaknutim IT tvrtkama. Također, tvrtkama partnerima nudi se opsežna promocija među studentima.

Za najbolje studentske timove osigurane su novčane nagrade iz nagradnog fonda koji iznosi 17000 kn, od čega se za prvo mjesto dodjeljuje 10000 kn, za drugo 5000 kn, a za treće 2000 kn, a za niže plasirane timove osigurat će se i materijalne nagrade.

Prijave timova na natjecanje otvorene su još do 7. prosinca, a prijaviti se mogu studenti hrvatskih sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova. Timovi do maksimalno 4 člana mogu se prijaviti putem ovog obrasca.

Otvorene su i prijave za tvrtke partnere u projektu. Zainteresirani se mogu javiti Kristini Mileti, odgovornoj za suradnju s tvrtkama, na mejl: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

AIBG organizira BEST Zagreb, volonterska i neprofitna studentska udruga koja studentima Sveučilišta u Zagrebu pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, upoznavanje i razumijevanje europskih kultura te razvijanje tolerancije i usavršavanje organizacijskih vještina. BEST Zagreb je dio europske udruge Board of European Students of Technology – BEST, koja djeluje u 33 države s 96 lokalnih podružnica.

Za više informacija:
Web stranica AIBG: http://www.best.hr/aibg/
Web stranica BEST Zagreb: http://www.best.hr/
Facebook stranica BEST Zagreb: https://www.face-book.com/BESTZagreb/?fref=ts

na vrh članka