Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Šesti Brave New World u Zagrebačkom HUB385 Istaknuto

Šesti Brave New World u Zagrebačkom HUB385

Zagrebački HUB385 u svojim prostorijama organizira već šesti po redu Brave New World, najveće startup okupljanje u ovom dijelu Europe, koje će se održavati od 4.-12. lipnja 2016. Najistaknutiji svjetski inovatori srest će se s lokalnom zajednicom kako bi razvili uspješne lokalne startupove koji prigrljuju najnoviju tehnologiju, riješavajući stvarne probleme svojih gradova.

Bogati program ovoga izdanja Brave New World sastoji se od konferencija, "Zero-to-Hero" radionica, te Challenge hackathona, s idejom da se prošire saznanja, motivira programere i druge građane, te naposljetku da se razviju rješenja namijenjena "stvarnom svijetu" korištenjem najnovije tehnologije.

Ovo događanje bi trebalo povećati interes za pametne gradove, IoT, dronove, robotiku, te generirati podršku lokalne zajednice, no kao najvažnije bi trebalo otkriti najbolje ljude koji su u stanju kreirati startupe koji će rješavati lokalne probleme.

Na kraju finalnog događanja, grad i lokalne industrije će dobiti prve funkcionalne aplikacije i uređaje koje će same proizvesti.

Prvi dan događanja (4.6.2016.) rezerviran je za konferenciju i predstavljanje govornika, a glavni će biti 19-godišnji Easton LaChappelle koji je dizajnirao 3D-printanu robotsku protetsku ruku kojom se upravlja moždanim valovima. Nakon što je otkrio da je napravio nešto veće od njega samoga, čitav svoj dizajn i izvorni kod je objavio pod slobodnim i otvorenim licencama. Njegova inspiritivna priča, vizija i genijalnost točno su ono što čini duh ove konferencije pa će njegove riječi predstavljati inspiraciju za mlade "makere", inženjere i developere.

Od drugog dana događanja 5. lipnja pa do 9. lipnja održavat će se radionice: iOS Development; App Design for IoT; 3D Device Design; Drone Automation; IoT Hydroponics i Build an IoT Device, na kojima će posjetitelji iz praktičnih primjera naučiti mnogo toga vezanog uz izradu hardvera, uređaja i softvera, vezanih uz IoT, robotiku, dronove i druge tehnologije.

Radionice

Tijekom 10. i 11. lipnja održat će se 48-satni hackathon (hacking marathon) za vrijeme kojeg će developeri, inženjeri, makeri, arhitekti, UI/UX dizajneri i drugi sudionici, sve što su naučili na radionicama nastojati primijeniti za izradu rješenja namijenjenih pametnim gradovima, korištenjem IoT-a i robotike.

Za potrebe hachathona organizatori će svim sudionicima osigurati mentore, hardverski laboratorij, računala za izradu mobilnih aplikacija, ali i hranu, piće i sve drugo što će im trebati.

Više informacija i registracije potražite ovdje.

Izvor: vidi.hr

na vrh članka