Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SelectUSA Tech: još samo danas i sutra otvorene prijave

SelectUSA Tech: još samo danas i sutra otvorene prijave

U srijedu 18. svibnja 2016. godine u HUB385 u Zagrebu održat će se poludnevna konferencija SelectUSA Tech: How to Start a US Business? na kojoj će se pričati o razlozima i mogućnostima otvaranja poduzeća u SAD-u. Ako već niste, prijavite se odmah, jer prijave su otvorene još samo danas i sutra!

 

Na konferenciji će se kroz panel diskusije razgovarati o najvažnijim aspektima otvaranja poduzeća u SAD-u, a uz konkretne savjete svoja će iskustva iz prve ruke podijeliti poduzetnici čije su tvrtke već prisutne u SAD-u, kao što su Bellabeat, Five, GIS Cloud, Repsly ili Teddy the Guardain.

U svrhu pomoći otvaranja hrvatskih poduzeća američkom i ostalim stranim tržištima, konferenciju organizira Trgovinski ured Američkog veleposlanstva u Zagrebu (U.S. Commercial Service) uz pomoć generalnog partnera Ernst & Young, partnera Founder Institutea i UX Passiona te Netokracije kao glavnog medijskog pokrovitelja, uz Bug, N1 i Vidi kao medijske pokrovitelje.

Otvaranje tvrtke ili podružnice u SAD-u znači veću konkurentnost na tamošnjem, ali i međunarodnom tržištu. Cilj je konferencije pokazati kako ova opcija nudi širenje tržišta uz istovremeni ostanak u Hrvatskoj.

Nakon pozdrava američke veleposlanice u Hrvatskoj Juliete Valls Noyels i uvodnog izlaganja komercijalne savjetnice u Europi Patricie Gonzales o samoj inicijativi SelectUSA krenut će panel diskusije. Na prvoj će Vladimir de Franceschi (Founder Institute) i Mladen Vukmir, uz predstavnike EY-a i američkog veleposlanstva u Zagrebu govoriti o praktičnim aspektima širenja na SAD, kao što su pravna pitanja, porezi, vize i imigracijska pitanja.

Druga panel diskusija bavit će se pristupom kupcima i financijama, o čemu će govoriti Nikola Dujmović (SPAN), Iva Matasić (Consulio), Josipa Majić (Teddy The Guardian), Lena Habuš (EY) i Gavin Susman. Na trećoj panel diskusiji bit će riječi o uspješnim hrvatskim kompanijama u SAD-u. O tome će govoriti Dea Vladilo iz Bellabeata, Luka Abrus iz Fivea, Dino Ravnić iz GIS Clouda i Marko Kovač iz Repslya.

Cilj je konferencije okupiti poduzeća koja su ozbiljna u namjeri otvaranja podružnice u SAD-u, stoga je uvjet za prisustvovanje imati tehnološku tvrtku u Hrvatskoj koja posluje u tehnološkom/IT sektoru minimalno 6 mjeseci te ima razvijen prototip proizvoda. Prednost je ukoliko imate barem jednu investiciju iza sebe ili vlastita uložena sredstva. Prednost je također ukoliko imate podružnicu u nekom europskom gradu.

Prijave su otvorene do 13. svibnja, tj. još samo sutra. Samo oni kandidati koji nakon prijave dobiju i potvrdu da je prijava prihvaćena, dobit će e-mailom službenu individualiziranu pozivnicu za događaj, a time i pravo sudjelovanja. Prijaviti se možete ispunjavanjem ovog obrasca.

na vrh članka