Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Europska udruga studenata elektrotehnike organizira besplatnu Embedded LTE radionicu

Europska udruga studenata elektrotehnike organizira besplatnu Embedded LTE radionicu

Radionica obuhvaća ugradbene računalne sustave i obradu signala u komunikacijama. U organizaciji Europske udruge studenata elektrotehnike (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation - EESTEC), od 16.5. do 3.6.2016. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, održat će se besplatna stručna radionica Workshop on Embedded LTE Radio.

Radionica spaja dvije teme, ugradbene računalne sustave i obradu signala u komunikacijama, te je namijenjena budućim inženjerima kroz seriju predavanja i praktičan rad, čime pruža detaljan uvid u stvarnu problematiku s kojom se inženjeri susreću u industriji. Namijenjena je svim zainteresiranim studentima Sveučilišta u Zagrebu, a prijave za sudjelovanje se obavljaju putem ove poveznice i otvorene su do petka 6.5. u ponoć.

Službeno otvorenje je u ponedjeljak, 16.5. u 11 sati u prostoriji Sive vijećnice Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Radionica je podijeljena u dva dijela, teorijski i praktični. Teorijski dio se sastoji od serije predavanja koja će trajati od 17.5. do 23.5.

Nakon teorijskog, slijedi praktični dio u kojem će sudionici imati na raspolaganju dva tjedna kako bi riješili zadatak koji implementira stvarne probleme s kakvima se inženjeri iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla susreću u svakodnevnom radu. Zadatak će se raditi na Zedboard platformama koje će biti postavljene u laboratoriju D138 na Zavodu za elektroničke sustave i obradu informacija, a svi sudionici će dobiti kartice za pristup. Rješenje će biti moguće predati do 3.6.2016.

Predavanja su otvorena za sve zainteresirane, međutim samo prijavljeni sudionici koji budu na barem 80% (4 od 5) predavanja i koji predaju rješenje praktičnog zadatka (neovisno o točnosti), dobiti će potvrde o sudjelovanju koje mogu priložiti životopisu te ulaze u izbor za nagrade za najbolja rješenja.

Detaljnije o radionici možete vidjeti na službenim stranicama studentske udruge EESTEC LC Zagreb.

 

na vrh članka