Logo
Ispiši ovu stranicu

C-Tech Summit 2015: Dobar CIO menadžer mora biti obrazovan i kompetentan Istaknuto

Tomislav Kotnik predstavlja C-tech Summit, izvor: medijska grupa VIDI Tomislav Kotnik predstavlja C-tech Summit, izvor: medijska grupa VIDI

Uoči velike ICT Gold Award konferencije, u organizaciji medijske kuće Vidi i poslovnog IT portala IT Biz Crunch održan je C-tech summit koji je okupio dvadeset vrhunskih hrvatskih IT managera poznatih hrvatskih kompanija. U dugoj tradiciji Vidi Awards evenata, po prvi put okupili smo na jednom mjestu C-Level menadžere koji su kroz četiri odvojena tracka pokušali odgovoriti na pitanja i izazove koja se postavljaju pred CIO, CTO, CDO, CISO i BIO voditelje. 

Na okruglom stolu koji je moderirala Višnja Lovrek, menadžerica projekta e-health u HT-u, jedna od niti vodilja je bila Evolucija radnog mjesta CIO/CTO-a menadžera. Sugovornici su zaključili kako pozicija CIO menadžera prvenstveno zahtijeva puno znanja i razumijevanja o samom IT-u, te da ne može biti podložna imenovanjima po liniji politike ili nadređenih u upravi. Složili su se da je upravo to čest slučaj u javnoj službi, dok ni privatnici nisu ostali imuni na imenovanja po interesu, umjesto po stvarnom znanju i vještinama.

Glavni zaključci okruglog stola koji je moderirao Tomislav Bronzin, CEO Citusa, jest da djelatnici koji rade u IT-u moraju biti obrazovani i komptentni za taj posao, te imati dovoljno znanja i vještina da odgovore na sve izazove koji se stave pred njih i njihov tim. S druge strane, do odluke o otkazu s mjesta CIO menadžera najčešće dovode promjena politike tvrtke ili uprave, IT sveden na tehničku razinu te odbijanje zahtjeva.

Hrvatski C-tech menadžeri su naglasili da, ukoliko se odluče prijeći u drugu tvrtku, često prije odlaska pripremaju nasljednika, kojemu prenose svoja znanja i vještine, sve kako IT sektor ne bi trpio nikakve posljedice.

"C-tech summit je rezultat višegodišnjeg proučavanja diskusija europskih i američkih CIO menadžera na LinkedIN grupama, gdje smo shvatili da hrvatske C-tech menadžere muče isti problemi u njihovom profesionalnom okruženju. Naša misija je da potičemo tehnologiju i plasiramo činjenicu da su C-tech menadžeri postali jako važni u poslovanju hrvatskih IT tvrtki," rekao je Tomislav Kotnik, CEO medijske kuće VIDI.

C-tech summit je poslužio je kao odličan uvod u sutrašnju ICT Gold Awards konferenciju na kojoj ćemo nagraditi najbolje ICT implementacije u 2015. godini, ali i u zanimljivim okruglim stolovima poslušati što nam o IT inovacijama mogu reći iznimni keynote govornici Mate Rimac i Boris Nemšić, dok će im se na okruglom stolu IT Biz Crunch Forum pridružiti Nenad Bakić i Dražen Mavrić.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.