Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Proglašeni najbolji timovi Startup Factoryja Istaknuto

Proglašeni najbolji timovi Startup Factoryja

Od početka listopada 17 Startup Factory timova radilo je na svojim projektima pod budnim okom komisije iz ZICER-a, a na održanom Zagreb Connectu proglašeno je pet najboljih.

OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross osvojili su po 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a najboljim pitchom proglašen je Silver Monitor te nagrađen iznosom od 60 tisuća kuna.

Nagrađenim startupovima obratio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić: „Grad Zagreb ima viziju i zna da su ovi mladi ljudi budućnost Zagreba i budućnost Hrvatske. Poslovni rezultati uvijek dolaze kao kruna predanom radu i uloženom trudu. Ovdje smo stvorili novi prostor za inovativne poduzetnike, centar koji povezuje Zagreb s internacionalnim tržišnim potencijalima, te otvorili nove tržišne niše.“

OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju, a osobama s disleksijom pomaže njihov alat OmoType. Radi se o posebnom tipu fontova koji se mogu čitati pomoću aplikacije OmoReader.

Energetski učinkoviti stol s integriranim grijanjem namijenjen kafićima, restoranima i domovima tijekom zime dolazi iz radinosti startupa Wingo.

Rješenjima bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica bavi se Stratowave.

MAKABI uvodi novi pristup u procesu prihrane i zaštite bilja primjenom pametnih mikrokapsula tijekom ekološke proizvodnje hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda. 

U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross upozorava vozače te ističe pješake na prometnicama.

Nagrađeni pitch Silver Monitor zapravo je pametna narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja pacijenata starije životne dobi. 

Više o ostalim startupovima koji su sudjelovali možete pročitati na poveznici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next