Biz Tech web portal powered by vidi logo2

"U razvoju autoindustrije trebamo odlučniji pristup" Istaknuto

"U razvoju autoindustrije trebamo odlučniji pristup"

U Berlinu se proteklih dana održala Automobilwoche konferencija, a pričalo se o implementaciji 5G tehnologije u autoindustriji te kritičnoj brzini razvoja autonomnih i električnih automobila.

Izvršni direktor Jaguar Land Rovera Ralf Speth kazao je kako cjelokupni auto-sektor treba unificirane i jasne vodilje, pogotovo u 5G tehnologiji koja bi trebala olakšati povezivanje automobila i povećati sigurnost, a vrh eurpskih država i sama industrija trebaju raditi zajedno kako bi tržište raslo na zdrav način.

U toj se izjavi Speth referirao na Europu jer europski proizvođači automobila ne mogu pratiti tržišta u ekspanziji autonomnih i električnih automobila poput SAD-a i Kine.

„Ni jedna kompanija ne može se sama boriti protiv izazova koje nameće autonomna vožnja i nove tehnologije“, dodao je Speth.

Izvršni direktor Porscheove divizije u Volkswagenu Oliver Blume osvrnuo se na potražnju za baterijama koja iz mjeseca u mjesec raste, a dobavljači taj trend ne mogu pratiti. „Trebat ćemo inteligentna partnerstva“, kazao je.

„Nadam se da neće biti prekasno. Trebamo ubrzani i odlučniji pristup. Postavljeni strateški ciljevi su dobri, ali implementacija je ono po čemu će se vidjeti razlika“, rekao je Detlev Mohr iz konzultantske tvrtke McKinsey.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next