Logo
Ispiši ovu stranicu

Ericsson Nikola Tesla u 2018. povećao dobit za 20,3%

Ericsson Nikola Tesla u 2018. povećao dobit za 20,3%

Ericsson Nikola Tesla objavio je financijsko izvješće za prvih devet mjeseci u kojem je naglasak na neto dobiti od 62,3 milijuna kuna što je ujedno i rast od 20.2 posto na isto razdoblje lani. 

Ericsson Nikola Tesla Grupa u prvih devet mjeseci 2018. godine ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 1.08 milijardi kuna, što je porast od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sve više se ulaže u modernizaciju mobilnih mreža i projekte digitalne transformacije, a sve veća ulaganja u modernizaciju mobilnih mreža i projekte digitalne transformacije omogućila su snažan rast prodaje na domaćem tržištu. Uz operatorski segment dobre rezultate ostvaruju i u segmentu Industrije i društva.

Od ukupnih prihoda od prodaje udio domaćeg tržišta iznosi 21,5 posto, ostala tržišta čine 14,2 posto, dok usluge za Ericsson čine 64,3 posto.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu u prvih su devet mjeseci porasli za 27,1 posto na godišnjoj razini, točnije, na 231,8 milijuna kuna

 

Na izvoznim tržištima ostvareni su niži prihodi od prodaje ponajprije zbog manjeg broja projekata modernizacije mreža i poteškoća vezanih uz gospodarsko i političko okruženje. Za razliku od pada prodaje na izvoznim tržištima, Ericssonovo interno tržište ponovno bilježi solidan rast te doprinosi stabilnosti financijskog poslovanja.

Ericsson na globalnoj razini surađuje s ključnim partnerima u definiranju zahtjeva pete generacije mobilnih mreža, koje će krajnjim korisnicima ponuditi veće brzine prijenosa podataka omogućujući usluge poput 4K/8K video sadržaja, rješenja bazirana na proširenoj i virtualnoj stvarnosti, dok će u raznim segmentima industrije kao rezultat malog kašnjenja signala i velikih brzina prijenosa omogućiti smanjenje troškova kroz automatizaciju, udaljeno upravljanje te umjetnu inteligenciju u oblaku. 

"Ericsson Nikola Tesla prati globalne trendove te smo u ožujku ove godine u sjedištu kompanije prvi u Hrvatskoj demonstrirali mogućnosti koje nudi 5G tehnologija, a tijekom ljetnih mjeseci podržali vodeće hrvatske operatore u njihovom predstavljanju funkcionalnosti 5G tehnologije u stvarnom okruženju s naglaskom na usluge krajnjim korisnicima. Proširili smo i naše razvojno-istraživačke aktivnosti te smo otvorili ured u Osijeku, u kojem tridesetak zaposlenika radi na razvoju mobilnih komunikacija 4. i 5. generacije, a u planu je dodatno zapošljavanje i širenje odgovornosti", kazala je predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.