Biz Tech web portal powered by vidi logo2

TSA postepeno uvodi biometrijsko testiranje na aerodromima Istaknuto

TSA postepeno uvodi biometrijsko testiranje na aerodromima

Američki Ured za sigurnost u prometu (Transportation Security Administration) izdao je plan kako bi uvela biometrijsku tehnologiju kao potporanj za sigurnost i olakšano putovanje avionom.

„Prijetnja s kojom se avijacija svakodnevno sve više susreće pokušat će se suzbiti razvijanjem nove generacije tehnologije. Povećavajući učestalost korištenja biometrijske tehnologije, TSA garantira svoju poziciju kao globalni lider u sigurnosti u avijaciji i standardima globalnoj sigurnosti avijacije“, rekao je David Pekoske, administrator TSA.

Cjelokupni je projekt podijeljen u četiri skupine, a započinje se suradnjom sa Carinom i Zaštitom granica kako bi se uvelo biometrijsko testiranje u internacionalnim putovanjima. Nadalje, biometrijsko testiranje uvelo bi se i pri TSA-ovom Precheck travelers programu za još lagodnije putovanje. Nakon toga se vrši ekspanzija tehnologije na domaće putnike, a na kraju se radi na izgradnji podatkovne infrastrukture za biometrijsku tehnologiju.

bat pic

Tehnologija će se bazirati na identifikaciji lica kao primarnom izvoru provjere identiteta, a čitač otisaka prsta bit će namijenjen „putnicima od povjerenja“.

visionbox

Zasad se TSA-ov čitač otiska prsta može pronaći na aerodromu Hartsfield-Jackson u Atlanti, a Delta Airlines bi trebala postaviti prvi terminal za prepoznavanje lica na istom aerodromu do kraja mjeseca.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next