Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Institut Ruđer Bošković dobio 72 milijuna eura iz EU fondova Istaknuto

Institut Ruđer Bošković dobio 72 milijuna eura iz EU fondova

Za realizaciju kapitalnog infrastrukturnog projekta O-ZIP (Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu) Institut Ruđer Bošković iz europskih strukturnih fondova dobio je 72 milijuna eura.

To predstavlja prvo značajnije ulaganje u infrastrukturu IRB-a, a sredstva će se iskoristiti za obnovu postojećih objekata te izgradnju novih pet. Naime, objekti će se iskoristiti za informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologije, istraživanje mora i okoliša, biomedicinska istraživanja, napredne materijale i tehnologije te, naposlijetku, za kongresni centar. Cjelokupni projekt omogućit će i nabavku sofisticirane istraživačke opreme.

„IRB ima potpunu podršku Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU“, kazao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na predstavljanju ključnih europskih projekata na IRB-u.

David M. Smith, ravnatelj Instituta, kazao je kako će ova ulaganja našim znanstvenicima omogućiti da napokon imaju uvjete za rad kakve njihove kolege već odavno imaju u europskih znanstvenim institutima.

Inače, uz strateške projekte Vlade financirane od strane strukturnih fondova projekt IRB-a je četvrti po veličini iza projekta Pelješkog mosta, LNG terminala te projekta unaprjeđenja internetske infrastrukture u RH.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next