Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Njuškalo u 2017. ostvarilo profit od 1,2 milijuna eura Istaknuto

Njuškalo u 2017. ostvarilo profit od 1,2 milijuna eura

U poznatom žutom tonu, malo dizajnerskog namještaja, prostorom za relaksaciju, ali i brainstorming, te uz poznate elemente psa i šape na zidovima, u Njuškalu radi devedesetak zaposlenih.

Osim predstavljanja poslovnih rezultata, u Njuškalu su nam otkrili i dugoročnu, vrlo ambicioznu strategiju koja se fokusira na tri smjera.

„Radit ćemo na razvoju servisa, zanima nas integracija financijskih transakcija i definitivno daljnje ulaganje i proučavanje obrade velike količine podataka. U Njuškalu nam je jako bitan development i konstantno ulaganje u ljude. Ulaganje u zaposlenike za nas u Njuškalu nije jednokratna odluka ili kratkotrajni trend, a to se vidi iz našeg poslovnog puta u proteklih više od deset godina. Naime, kreativne zaposlenike hrabro smo stavili na prvo mjestu još 2007. godine, a time smo zajamčili da prvi na tržište uvodimo trendove i inovacije zbog kojih smo danas jedna od najvećih digitalnih kompanija u Hrvatskoj i vodeći marketplace s više od 1,4 milijuna vjernih korisnika te više od 250 tisuća novih predmeta u prodaji mjesečno – rekla je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala i istaknula cjeloživotno obrazovanje zaposlenika kao jedan od primjera u kojem leži snaga za razvoj tvrtke. Primjerice, u 2017. godini su financirali edukaciju za deset posto svojih zaposlenika na Poslovnoj školi Bled, a organiziraju i interne edukacije, pa i s Njuškalovim stručnjacima koji, svaki iz svog područja, drže prezentacije za sve zainteresirane

5 preview

Njuškalo je u 2017. godini povećalo prihode za gotovo 30 posto, odnosno završilo prošlu godinu s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita (EBT). Od osnivanja, Njuškalo je ostvarilo složenu godišnju stopu rasta prihoda (CAGR) od 46,73 posto, a u strategiji do 2020. godine imaju zacrtan cilj od 100 milijuna kuna prihoda i profitnu marginu od oko 20 posto, uz stalno snažno ulaganje u tehnološki razvoj. Za taj uspjeh smatraju da su najzaslužniji njihovi zaposlenici kojih je sada 85, pri čemu je taj broj uvećan za oko 50 posto tijekom 2017. godine.

Sanda Soptija Siljak Njuskalo press druzenje 4

„Njuškalo je jedan od najsnažnijih brandova na hrvatskom tržištu prema Brand Equity istraživanju, s profilom snage brenda daleko iznad Ipsosove norme. Kako bi zadržali tu poziciju i nastavili rasti s poslovnim rezultatima, i dalje ćemo biti usmjereni na tehnološki razvoj kao podlogu za unapređenje naših usluga. Naime, koliko god bila složena tehnologija, naš je cilj omogućiti jednostavnu i učinkovitu prodaju ili kupovinu preko Njuškala. Primjer je funkcionalnost foto-prepoznavanja predmeta koju smo implementirali ove godine u Njuškalo aplikaciju i tako korisnicima omogućili, između ostalog, 70 posto bržu predaju oglasa“, pojasnila je S. Soptija Šiljak i podsjetila da je to i prva takva mogućnost na svijetu u classified segmentu, za koju je zaslužan upravo Njuškalov interni tim stručnjaka iz odjela Product developmenta, članovi Styria Data Science tima te tvrtki Trikoder i Undabot.

Do 2020 godine se planira povećati broj zaposlenika, a poseban naglasak imat će na stručna znanja koja u pozadini imaju razumijevanje tehnoloških trendova.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next