Biz Tech web portal powered by vidi logo2

iČelnik: Strateško planiranje i transparentno vođenje financija Istaknuto

iČelnik: Strateško planiranje i transparentno vođenje financija

Čelnici županija, gradova i općina dobivaju novo domaće rješenje pri pristupanju važnim podacima poput uvida u stanje poslovanja i rezultate upravljanja financijama pod nazivom iČelnik.

"Jedna županija, općina ili grad imaju velike i složene baze podataka koje je potrebno sažeti u softversko rješenje u kojem čelnici mogu jednostavno kontrolirati prihode, rashode, troškove plaćanja i sve ostale relevantne financijske pokazatelje", rekao je zamjenik direktora tvrtke Libusoft Cicom  Marko Ignjatović.

PIC 8965

Softver funkcionira u realnom vremenu te su podaci dostupni na bilo kojem smartfonu, tabletu ili računalu, a iz Libusoft Cicoma kažu kako polako prelaze iz beta inačice u alphu te već surađuju s nekoliko manjih hrvatskih gradova.

Čelnicima i lokalnim samoupravama najpotrebnije su četiri stavke u poslovanju, među kojima su fluidan i jednostavan prikaz, rezultati, osnovne informacije te prikaz trenda. Ovim se softverskim rješenjem mogu usporediti podaci s rezultatima i stanjem iz prijašnjih obračunskih razdoblja, a to može pomoći pri strateškom planiranju i ocjenjivanju vlastite efikasnosti.

2 Kontrolna ploča s indeksom naplaćenosti

Prikaz kontrolne ploče 

Libusoft Cicom u mogućnosti je implementirati svoj softver u jedinicu lokalne, područne ili regionalne samouprave u roku od 10 dana, a podaci se spremaju u većinskom dijelu lokalno, dok 20% otpada na cloud.

iČelnik je rješenje koje bi moglo pomoći građanima pri uvidu u transparentnost rada institucija, dok će upravo tim institucijama pomoći u sumiranju i digitaliziranju velikog broja podataka.

Bitna stavka je i usklađenost s regulacijom GDPR koja stupa na snagu u svibnju.

Inače, Libusoft Cicom tvrtka je koja razvija vlastita softverska rješenja za informatizaciju procesa poslovanja jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave, upraitelja stambenih zgrada te komunalnih poduzeća.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next