Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Split Tech City: Prvo splitsko udruženje tehnološke zajednice Istaknuto

Split Tech City: Prvo splitsko udruženje tehnološke zajednice

Split je dobio prvo udruženje tehnološke zajednice u koju spadaju meetupovi, tvrtke, pojedinci i institucije pod nazivom Split Tech City.

Zajednica je smještena u žnjanskom Work in Progress (WiP) coworking prostoru, a za povezivanje tvrtki i oformljivanje Split Tech Cityja zaslužan je Startup.hr, splitska udruga koja 10 godina okuplja splitske IT stručnjake. Dosad su volonteri iz udruge povezali 700 pojedinaca s tvrtkama, organizirali desetke besplatnih edukacija te stotinu meetupova.

Besplatne edukacije, predavanja i seminari ključni su ciljevi Split Tech Cityja, a samim time i usmjeravanje mladih prema visoko plaćenim tehnološkim zanimanjima te ostanak mladih IT-evaca u Splitu. Dodatni cilj je i profiliranje Splita u međunarodnim okvirima kao svojevrsne „Silicijske doline Mediterana“ u kojoj se susreću tehnologija i turizam, a podupirat će se razvoj specifičnih tehnoloških rješenja za unaprjeđenje života Splićana.

STC podržavat će Splitsko-dalmatinska županija, a voditelj projekta Damir Brčić ukratko je pojasnio što IT zajednica može očekivati. „Osmišljavajući projekt ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija u udruzi Startup.hr pronašla je idealnog partnera s obzirom na to da je riječ o savršenom primjeru djelovanja u području koje je i Županija detektirala kao prioritetno - pomoć u okrupnjavanju IT scene u Splitu kao preduvjet za njezin daljnji razvoj i rast. Ono što je zanimljivo istaknuti je činjenica da je udruga Startup.hr u aktivnosti animiranja IT zajednice krenula prilično vizionarski, ne čekajući da se institucije uključe.“

img 6727.cr2

Udruženje dosad broji sedam udruga, 13 meetupova i 22 tvrtke, a očekuje se daljnji rast Split Tech Cityja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next