Logo
Ispiši ovu stranicu

iPhone X donio zaradu unatoč malom broju prodanih uređaja Istaknuto

iPhone X donio zaradu unatoč malom broju prodanih uređaja

U posljednjem kvartalu 2017. Apple je zaradio više od 88 milijardi dolara, dok je broj prodanih iPhonea iznosio 77.3 milijuna.

Neočekivano za Apple, prodano je milijun iPhonea manje nego u prvom kvartalu 2017., ali zbog iPhonea X i njegove visoke cijene, tvrtka je zaradila više. Prosječna cijena svih iPhonea zbog X-a porasla je sa 796 dolara s prošlogodišnjih 695.

Tim Cook, Appleov CEO, kazao je kako je prodaja iPhonea X nadmašila sva očekivanja te je bio najprodavaniji iPhone na tjednoj bazi od kad je lansiran u studenom. „Također, broj naših aktivnih uređaja dosegnuo je 1.3 milijardu što je porast od 30% u dvije godine, a to mnogo govori o našim proizvodima te zadovoljstvu kupaca“, dodao je Cook.

Iz godine u godinu pada prodaja iPada, a porasla je za tek jedan posto od siječnja prošle godine.

Prihod se povećao u segmentu servisa poput iClouda, Apple Musica, iTunesa i App Storea za 18 posto od istog perioda prošle godine. Apple je na servisima zaradio više od prodaje AirPodsa, Apple TV-a, Watcha i iPada zajedno.

Za sljedeći kvartal kompanija cilja na prihod od 60 milijardi dolara (8.5 milijardi više od prvog kvartala 2017.) zbog lansiranja HomePod pametnog zvučnika.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.