Biz Tech web portal powered by vidi logo2

iPhone X donio zaradu unatoč malom broju prodanih uređaja Istaknuto

iPhone X donio zaradu unatoč malom broju prodanih uređaja

U posljednjem kvartalu 2017. Apple je zaradio više od 88 milijardi dolara, dok je broj prodanih iPhonea iznosio 77.3 milijuna.

Neočekivano za Apple, prodano je milijun iPhonea manje nego u prvom kvartalu 2017., ali zbog iPhonea X i njegove visoke cijene, tvrtka je zaradila više. Prosječna cijena svih iPhonea zbog X-a porasla je sa 796 dolara s prošlogodišnjih 695.

Tim Cook, Appleov CEO, kazao je kako je prodaja iPhonea X nadmašila sva očekivanja te je bio najprodavaniji iPhone na tjednoj bazi od kad je lansiran u studenom. „Također, broj naših aktivnih uređaja dosegnuo je 1.3 milijardu što je porast od 30% u dvije godine, a to mnogo govori o našim proizvodima te zadovoljstvu kupaca“, dodao je Cook.

Iz godine u godinu pada prodaja iPada, a porasla je za tek jedan posto od siječnja prošle godine.

Prihod se povećao u segmentu servisa poput iClouda, Apple Musica, iTunesa i App Storea za 18 posto od istog perioda prošle godine. Apple je na servisima zaradio više od prodaje AirPodsa, Apple TV-a, Watcha i iPada zajedno.

Za sljedeći kvartal kompanija cilja na prihod od 60 milijardi dolara (8.5 milijardi više od prvog kvartala 2017.) zbog lansiranja HomePod pametnog zvučnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next