Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Predstavljen projekt Mali tehnopolis Samobor Istaknuto

Predstavljen projekt Mali tehnopolis Samobor

Grad Samobor ovog je ljeta dobio dodatni poticaj kad je riječ o razvoju poduzetništva, a nove mogućnosti otvorit će projekt Mali tehnopolis Samobor koji je predstavljen javnosti u prostoru Centra za mlade Bunker u bivšoj vojarni u Samoboru, gdje će se budući poduzetnički inkubator i smjestiti.

„Mali tehnopolis Samobor od izuzetne je važnosti za Grad Samobor, koji njeguje dugu tradiciju poduzetništva i obrtništva. Ovaj će projekt omogućiti razvoj mladim poduzetnicima kojima ćemo dati potreban vjetar u leđa kako bi se okušali na sve zahtjevnijem tržištu. Osim toga, korištenjem novih tehnologija, MTS će dati dodatnu vrijednost projektima koje provode samoborski poduzetnici ali i omogućiti daljnji razvoj inovatorskih ideja po kojima je Samobor već nadaleko poznat.“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković

Tome doprinose i rezultati Srednje strukovne škole Samobor te rad profesora Ivana Vlainića, ujedno i predsjednika Hrvatske zajednice tehničke koji je nedavno odlikovan odlikovanjem Predsjednice RH Redom Danice Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za izniman doprinos inovatorstvu. S njime su nazočili mladi dobitnici zlatne medalje na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2017., koja je održana u Nürnbergu, na kojoj su nastupili s projektom 3D Znanstvena podmornica; Martin Sokolović, Lovro Stipanović i Josip Oroz.

Samobor 3

Nositelj projekta MTS je Grad Samobor, s partnerima Zagrebačkom županijom i Poduzetničkim centrom Samobor d.o.o. Ukupna vrijednost projekta sa svim planiranim aktivnostima je 21.638.344,40 kuna, a Gradu Samoboru je iz europskih strukturnih i investicijskih fondova dodijeljen iznos od 19.490.552,00 kuna. Ugovor je potpisan 25. kolovoza 2017. godine. Projekt Mali Tehnopolis Samobor uključuje rekonstrukciju, dogradnju, opremanje i stavljanje u funkciju postojećih zgrada na prostoru bivše vojarne odnosno njihovu prenamjenu u višenamjensko središte poduzetničkog razvoja Zagrebačke županije, a posebice samoborskog kraja.

„MTS će imati višestruku funkciju – poduzetničkog inkubatora za poduzetnike početnike te pružatelja poduzetničkih potpornih usluga kroz najam prostora, korištenje zajedničkih dvorana i edukacija koje se odnose na poduzetničke vještine i podizanje konkurentnosti poslovanja kroz korištenje tehnologija te mogućnosti korištenja aditivnih tehnologija u poslovanju, s obzirom da će MTS biti opremljen najnovijom generacijom industrijskog 3D printera i 3D skenera.“, dodala je voditeljica projekta Martina Delišimunović iz Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i fondove Europske unije Grada Samobora.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next