Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Intel u problemima zbog sigurnosnih propusta Istaknuto

Intel u problemima zbog sigurnosnih propusta

Intel Corp. zabilježio je pad dionica zbog straha ulagača od nedavnih sigurnosnih propusta kod mikroprocesora.

Najveći proizvođač čipova potvrdio je kako greške pod imenima Meltdown i Spectre postoje u gotovo svim modernim procesorima i omogućuju hakerima krađu podataka, ali zasad nisu potvrđeni pokušaji hakiranja.

Lansirane su službene zakrpe, a iz Intela kažu kako bi mogle smanjiti performanse uređaja, ali većina korisnika to ne bi trebala primijetiti.

Amazon Web Services (AWS) kao jedan od najvećih prodavača cloud servisa kazao je, također, kako korisnici ne bi trebali osjetiti smanjenje performansi.

Ova situacija mogla bi dovesti do pritiska Intela od strane kompanija koje se bave cloudom te bi se moglo očekivati smanjenje cijena čipova.

„Prevarili ste nas, mrzimo vas, ali ukoliko možemo dobiti popust, nastavit ćemo kupovati čipove od vas“, karikirala je Kim Forrest iz Fort Pitt Capital Group potencijalne reakcije Intelovih korisnika.

Korisnici su već zasipali Intel tužbama, a eksperti kažu kako će štetu morati na konkretan način dokazati, točnije, predstavljanjem konkretne načinjene privatne ili poslovne štete. 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next