Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 262: Usporedili smo najbolje nove poslovne ultraprijenosnike i pametne satove Istaknuto

VIDI 262: Usporedili smo najbolje nove poslovne ultraprijenosnike i pametne satove

Ultraprijenosnici nove generacije su mali, kompaktni, vrhunske izrade i hardverski snažni, a namijenjeni su prvenstveno poslovnom tržištu. 

U novom broju časopisa Vidi br. 262 pogledajte kako je 11 vrhunskih tankih laptopa nove generacije prošlo na našem velikom usporednom testu u Vidilabu.

usporedni test ultrabookovi

Pametni satovi daleko su dogurali od svojih početaka. Operacijski sustav je ispoliran, mogućnosti povezivanja su točnije i pouzdanije, lica za satove sve je više, a konkurencija iz Kine sve jača. U novom broju Vidija donosimo vam usporedni test satova modernih specifikacija te analiziramo prednosti i mane različitih rješenja s obzirom na sve što nude. Većina uređaja se našla u istom cjenovnom rangu, pa taj dio barem neće predstavljati preveliki problem pri odabiru.

pametni satovi

U drugoj polovici 2017. godine prilično se pričalo u Microsoftovom sustavu Windows Mixed Reality, koji je trebao spojiti proširenu stvarnost kakvu smo vidjeli u HoloLensu s virtualnom kakvu donose HTC Vive, Oculus Rift i Sony PVR. Nama se u rukama našao HP-ov headset zajedno s njihovim Omen X računalom koje je moguće staviti na ruksak, spojiti na baterije te se upustiti u virtualne avanture. Je li sve bajno ili postoje neke nelogičnosti, potražite u našoj temi.

WMR 4

Odlučili smo provjeriti može li se overklokanjem natjerati slabiji i jeftiniji AMD Ryzen 3 1200 da postiže performanse nominalno jačeg i skupljeg Intel procesora. Osim rezultata koje je postigao naš Ryzen 3, dobit ćete i detaljne upute i savjete o overklokiranju, taktovima, tweakanju biosa, stvarima o kojima trebate voditi brigu, pa ćete na najbezbolniji mogući način nabrijati svoje računalo da potegne još koju konjsku snagu više i pritom uštedjeti ponešto love.

Ryzen overclock

Osim ovih glavnih tema nismo zaboravili na obilje pojedinačnih hardverskih recenzija među kojima ističemo test Huawei Mate Pro 10 telefona. Zbog čega nam se ovaj smartfon dopao i iz kojeg smo mu razloga dodijelili VIDI HOT STUFF medalju pročitajte u našoj recenziji.

Mate10 Pro 1

Nadalje, na testovima su se još našli Windale 6 CPU cooler, Fractal Design Meshify C kućište, Samsung Gear IconX slušalice, LG 43UD79 i 34U789G monitori, Dell Inspiron 17 5770 i 17 7773 prijenosnici i mnogi drugi lijepi komadi hardvera, među kojima još možemo izdvojiti i Alienware AW958 gamerski miš kojim ćete lijepo upotpuniti svoju Alienware kolekciju PC opreme, ili ju započeti graditi od njega.

Što se softvera tiče, donosimo vam novosti o mogućnostima Blendera 2.79/2.80, a tu je i drugi dio teme o Graph QL-u.
U poslovnoj Vidi.biz temi donosimo vam izvještaj s naše GDPR Adriatic - 5 do 12 konferencije koja je podigla puno prašine, jer su vrhunski predavači i stručnjaci u cijelosti demistificirali Uredbu o zaštiti osobnih podataka koja stupa na snagu u svibnju, a mnogim je domaćim tvrtkama uvukla strah u kosti.

VIDI 262 NASLOVNA

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next