Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson - novi isporučitelj gigabitnog LTE-a i 5G za Swisscom Istaknuto

Ericsson - novi isporučitelj gigabitnog LTE-a i 5G za Swisscom

Vodeći švicarski pružatelj telekomunikacijskih usluga Swisscom izabrao je Ericsson za digitalnu transformaciju, tj. implementaciju nacionalnog gigabitnog LTE-a u razdoblju od 2018. te 5G mreže od 2020. godine.

Prve nadogradnje mreže očekuju se u 11 švicarskih gradova do kraja ove godine.

Cilj je omogućavanje švicarskom operatoru da ponudi korisnicima novu mobilnu širokopojasnu vezu. Nadalje, bavit će se i poslovnim sustavima poput MTC-a (Massive Machine Type Communication) te Critical MTC-om u tvornicama, pametnim mrežama i digitalnom zdravstvu.

„Željeli bismo ponuditi najbolju mrežu našim korisnicima u Švicarskoj. Zbog toga snažno investiramo u najnovije tehnologije namijenjene mobilnim mrežama poput LTE-a i 5G-a. Ericsson je istinski lider u 5G tehnologije i uvjeren sam da ćemo zajedno našim korisnicima isporučiti još veće inovacije“, rekao je Heinz Herren, tehnički direktor Swisscoma.

Švicarci će implementirati Ericssonova rješenja za radijski pristup, ali i jezgrenu mrežu što uključuje full stack infrastrukturu za virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Function Virtualization Infrastructure – NFVI).

Ericsson će nastaviti s transformacijom upravljanja Swisscomove mobilne mreže uz pomoć telekomunikacijskog rješenja u cloudu što će osigurati veći kapacitet uz manju latenciju, a za Švicarsku to znači veču automatizaciju te novi trend razmjene podataka.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next