Logo
Ispiši ovu stranicu

Intel na tržište lansira osmu generaciju Core procesora kao odgovor Ryzenu Istaknuto

Intel na tržište lansira osmu generaciju Core procesora kao odgovor Ryzenu
U ovom trenutku još nije poznato koliki su dio tržišnog kolača uzeli AMD-ovi Ryzen procesori, no sigurno su stvorili određenu prijetnju Intelu, koji će im sada pokušati odgovoriti osmom generacijom Core procesora koja će biti službeno predstavljena 21. kolovoza 2017. a čitavo predstavljanje moći ćete pratiti uživo na Intelovoj Facebook stranici.
 
U svojoj službenoj objavi Intel začudo ne iznosi apsolutno nikakve tehničke detalje o novim procesorima, no za očekivati je povećanje broja jezgri, pa će Core i5 i Core i7 desktop CPU-i najvjerojatnije stići sa 6 jezgri, dok će Core i3, Pentium i slabiji procesori za laptope dobiti po 4 jezgre.
 
U osnovi ovo predstavlja nastavak onoga što Intel radi s Core i9 i X-serijom Core i7 procesora, čime želi s dodatnim jezgrama uzeti primat AMD-u u onim zadaćama za koje je važan broj jezgri.
 
Iz tog razloga od osme generacije Core procesora ne očekujemo neki veliki tehnološki iskorak, jer će biti izrađeni u 14-nanometarskoj tehnologiji proizvodnje kao i prošla generacija, s time da će biti nove Coffee Lake arhitekture.
Prava velika stvar iz Intela će biti znatno učinkovitiji i brži CPU-i Cannonlake arhitekture koji će biti izrađeni 10-nanometarskim procesom, a trebali bi se pojaviti krajem godine. 
 
Izvor: VIDI.hr
Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.