Menu

Novi broj časopisa VIDI donosi priču o hrvatskom startupu Baggizmo Istaknuto

Novi broj časopisa VIDI donosi priču o hrvatskom startupu Baggizmo

U novom broju časopisa VIDI možete pročitati cool priču mjeseca o zanimljivom tehnološkom startupu BAGGIZMO koji je u svega nekoliko mjeseci napravio uspješni tehnološki proizvod i ponudio ga svjetskom tržištu oslanjajući se isključivo na vlastite inovacijske resurse i prikupljeni inicijalni kapital. 

VIDI 257 258 BaggizmoZa one koji se za novu jesensku sezonu školovanja ili posla spremaju nabaviti novi laptop, mobitel, PC ili monitor, napravili smo temu "Back to School" u kojoj donosimo "Palac gore" preporuke iz domaćih dućana koji po starom dobrom običaju u ponudi imaju mnoštvo zanimljivih proizvoda po povoljnoj cijeni, ali i ponešto manje kvalitetnog hardvera koji ne donosi dobar omjer cijene i kvalitete pa ćete se morati potruditi da za svoj novac dobijete najbolje što možete i da se poslije ne osjećate preveslani na suhom.

VIDI 257 258 Top 5 konfiguracija

Kako svoj životni ili radni prostor pretvoriti u virtualni svijet otkrit ce vam naša tema "Virtualna šetnja Vidilabom". Pogledajte kako smo se prošetali VIDILABom u proširenoj i miješanoj stvarnosti, pri čemu smo koristili HoloLens uz čiju pomoć holograme možete postavljati i viđati posvuda.

VIDI 257 258

Što se tiče testova premium hardvera, ovoga puta smo isprobali kakve performanse donosi najjeftinija AMD Ryzen 3 serija procesora, konkretno Ryzen 1300X CPU, pa ćete saznati može li parirati Intel Core i3 procesorima, odnosno može li ih nadmašiti.

VIDI 257 258 AMD Ryzen 3

Tu je i test OnePlus 5 pametnog telefona koji predstavlja pravog "ubojicu flagshipova". Činjenica je da uređaj donosi premium izradu i najbolje što čipseti i memorija mogu ponuditi po zanimljivoj cijeni, no je li to dovoljno da stane rame uz rame s najboljima?

Panasonic TX 65EZ1000E 2

Također nismo zaboravili recenzirati ni nekoliko odličnih televizora koji uključuju Sony 55XE8505, Samsung QE65Q8CAMT i Panasonic 65EZ1000 koji predstavlja jedan od najskupljih uređaja koje smo ikada bili u prilici testirati, no predstavlja svojevrsni benchmark u onome kako savršeni TV mora prikazivati crnu i reproducirati boje.

Pitanje za VIDI doktora koje nam je uputio jedan čitatelj, pretvorili smo u jednu od tema broja pod nazivom "Nadogradnja starog računala". Unutar zadanog budžeta čitatelju smo nabrijali stari komp najboljim kompatibilnim komponentama, a potom ga podvrgli žestokim testovima kako bi dokazali da nadogradnja stare kante još uvijek ima smisla ukoliko ste dovoljno realni da možete procijeniti što želite dobiti i koliko možete izvući iz njega.

VIDI 257 258 Nadogradnja stare konfiguracije 5

Vjerujemo da će mnoge uradi sam majstore oduševiti i naša How To radionica u kojoj smo autić izvučen doslovce iz smeća pretvorili u Arduino auto na daljinski i time mu udahnuli jedan potpuno novi digitalni život.

VIDI 257 258 arduino autom

 

I za kraj još ćemo dodati da je MAK u svojoj najnovijoj kolumni napokon krenuo put Mjeseca, gdje bi uskoro trebao stići i rover njegovog tima Team Synergy Moon, koji se kompletira u jednom malom istarskom mjestu te je ušao među pet finalista Google Lunar X Prize natjecanja..

Izvor: Vidi.hr

VIDI 257 258 naslovnica

na vrh članka