Menu

Hrvatski Citus osvojio zlatnu medalju za BodyMeasures na američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017. Istaknuto

Hrvatski Citus osvojio zlatnu medalju za BodyMeasures na američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017.

Na upravo završenoj najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017. (Pittsburgh, USA) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures.

BodyMeasures je sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela, a sastoji se od 3D senzora, monitora i računala na kojem je instalirano BodyMeasures rješenje. BodyMeasures je inovativni softverski proizvod koji, u par sekundi, mjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), što je značajno brže od svih dosadašnjih priznatih metoda, kojima je, za ta ista mjerenja, potrebno od 25-45 minuta.
BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi, te upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Dodatna prednost u odnosu na druge metode je ta što se većina mjera, poput visine, mogu izmjeriti i u pokretu, bez da osoba stoji na mjestu. Prednost BodyMeasures je i ta što ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/ objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.
Ovaj proizvod karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini BodyMeasures higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije.
Hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 22-godišnju tradiciju sjajnih nastupa. Na INPEX-u 2017 devet hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja i 9 zlatnih medalja.

na vrh članka