Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Lansirana Kickstarter kampanja za hrvatski pametni novčanik koji osigurava kartice RFID zaštitom Istaknuto

Lansirana Kickstarter kampanja za hrvatski pametni novčanik koji osigurava kartice RFID zaštitom

Danas je u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu Ladislav Jurić pritiskom na veliki crveni gumb simbolično lansirao crowdfunding kampanju na Kickstarteru kojoj je cilj dovesti na tržište pametni sigurni novčanik Baggizmo Wiseward startup tvrtke Baggizmo.

Pametni novčanik Baggizmo Wiseward prvi je pametni novčanik na svijetu koji je integrirao više različitih aspekata zaštite u isti proizvod. Za razliku od drugih pametnih novčanika, Baggizmo Wiseward je prvi integrirao Baggizmo Wiseward LED lampice, akcelerometar koji može recimo detektirati pad novčanika, kao i magnetni senzor za npr. detekciju kada je novčanik otvoren.

Novčanik se povezuje s vašim mobilnim uređajem putem Bluetootha, temeljem čega korisnik zaprima zvučnu obavijesti o lokaciji novčanika, a dostupna je i geolokacija.

Pametni novčanik posjeduje i zonu izvan RFID-zaštite koja omogućuje smještaj do 5 kartica (kartice za garažu, javni prijevoz i sl.) koje korisnik prema potrebi skenira, bez potrebe vađenja iz novčanika. Od senzora tu su još i žiroskop, brzinomjer i magnetski senzor, koji donose prevenciju za gubitak i krađu novčanika te dojavljuju korisniku promjenu lokacije novčanika prilikom krađe, gubitka ili zaboravljanja. Putem mobilne aplikacije novčanik može aktivirati i zvučni alarm kako bi se locirao novčanik ili uplašio kradljivac koji je još u blizini.

RGB LED lampe osvjetljavaju sadržaj novčanika u tamnijem okruženju, a boje svjetla moguće je personalizirati putem Baggizmo Wiseward aplikacije.

IMG 20170613 153428 VIDIClanakVelika

Baterije novčanika se pune sustavom ess Charginga te ih je moguće puniti na bežičnim punjačima Qi standarda.

Ukoliko Kickstarter kampanja bude uspješna te u sljedećih 30 dana prikupi 35.000 američkih dolara, pametni novčanik će se isporučivati u listopadu ove godine, a dobit će ga svi koji u kampanju uplate 69 dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next