Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Gračanici proizvedeno najmanje System On Module (SOM) računalo na svijetu Istaknuto

U Gračanici proizvedeno najmanje System On Module (SOM) računalo na svijetu

Tvrtka Tring iz Gračanice (BiH) pohvalila se da je proizvela najmanje SOM (System On Module) računalo na svijetu koje se temelji na ARM A7 Dual Core procesoru, na čijem razvoju je tim inženjera radio gotovo godinu dana.


Direktor prodaje Nihad Hadžihasanović navodi da je završeno testiranje prvog računala iz BiH. "Radi se o složenom SOM modulu koji je zahtijevao projektiranje HDI (High Density Interface) sustava, projektiranje koje se koristi u razvoju mobilnih uređaja, tableta i računala, a potom i proizvodnju prototipa s BGA komponentama. Svi testovi su uspješno završeni i krećemo u serijsku proizvodnju".
Direktor navodi kako je cilj tvrtke bio SOM koji će se zbog svojih dimenzija i ostalih značajki integrirati u mnoštvo drugih uređaja poput Android TV Boxa, igraćih konzola i industrijskih panel računala. "SOM podržava Android i Linux operativne sustave", dodaje Hadžihasanović. Prvi proizvod temeljen na ovom SOM računalu je hibridni termalni printer FP2 (fiskalni printer s integriranim računalom), a Tring ističe da će kompletna proizvodnja ovih uređaja zajedno sa SOM-om biti u Gračanici.
"Investirali smo u novi proizvodni pogon koji će omogućiti da proizvodimo ove i druge elektronske uređaje u BiH što otvara veliku priliku i ostalim tvrtkama da svoje ideje realiziraju koristeći naše proizvodne resurse i kapacitete", kaže Hadžihasanović.
Tvrtka Tring je osnovana 2002. godine i vodeći je proizvođač fiskalnih sustava za područje Federacije BiH i ponuđač proizvoda, usluga i rješenja iz domene informatike, elektronike i strojarstva.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next