Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Maturant Albert Gajšak skupio preko 100000 dolara za svoju DIY retro konzolu Istaknuto

Maturant Albert Gajšak skupio preko 100000 dolara za svoju DIY retro konzolu

Karlovački maturant Albert Gajšak skupio je preko 100000 američkih dolara na Kicksarteru za svoj projekt MAKERbuino. Radi se o kompletu za samostalno sastavljanje prijenosne 8-bit igraće konzole, temeljene na Arduino tehnologiji, čija osnovna svrha je otvaranje jednostavnijeg i zabavnijeg pristupa učenju digitalne elektronike i programiranju.

Kad je kampanja pokrenuta krajem ožujka postavljen je cilj od 10000 dolara, a taj je dostignut i prestignut u samo tri dana kampanje. Kad je kampanja završila 18. travnja skupljeno je čak 100745 dolara od 1574 podupiratelja. Isporuke bi trebale krenuti krajem lipnja ili početkom srpnja ove godine.

MAKERbuino diagram

MAKERbuino je zapravo temeljen na vrlo sličnoj konzoli zvanoj Gamebuino, s kojom je 100% kompatibilan i u partnerstvu s kojom se i razvija. Osim što je Gamebuino nešto manji, glavna razlika između ove dvije konzole je u tome što se Gamebuino isporučuje već sastavljen, a MAKERbuino se prvenstveno isporučuje kao komplet za samostalno sastavljanje. Oba su projekta temeljena na Arduinu i slobodnom softveru otvorenog koda i dok Gamebuino potiče samostalno razvijanje jednostavnih igara (softvera), MAKERbuino proširuje tu ideju i na samostalno sastavljanje hardvera.

MAKERbuino dijelovi

Gotove igre s izvornim kodom koje su već dostupne za Gamebuino, kompatibilne su i dostupne i za MAKERbuino za igranje, proučavanje koda i daljnje razvijanje na tom kodu.

Ukoliko biste htjeli sastaviti svoj MAKERbuino, ali još nemate potreban alat, moguće je naručiti i malo skuplji komplet koji osim komponenti sadrži i sve alate potrebne za sastavljanje konzole.

Za sve informacije o MAKERbuinu posjetite http://www.makerbuino.com/

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next