Logo
Ispiši ovu stranicu

Čitajte VIDI i doznajte kako se ponašaju domaće web trgovine i koliko je zaista moćan AMD Ryzen 7 Istaknuto

Čitajte VIDI i doznajte kako se ponašaju domaće web trgovine i koliko je zaista moćan AMD Ryzen 7

Činjenica je da je online kupnja sve popularnija, no kao i u slučaju s običnim dućanima nije svejedno gdje i od koga nešto kupujete jer postoje brojne stvari koje ovise ponajviše o samim trgovcima i njihovoj politici. Stoga u časopisu Vidi br. 253 koji se upravo nalazi na svim kioscima u zemlji možete pogledati naš treći "undercover" test IT web trgovina, za potrebe kojeg smo odabrali one web trgovine koje se najčešće pojavljuju u rezultatima pretraživanja kada pretražujemo neki proizvod.

Vidi 253 test web trgovina VIDIClanakVelika

Da bi trgovine imale što prodavati, potrebno im je da imaju dobre proizvođače i dobavljače. Izuzetno je zanimljiva stoga Cool priča o razvojnom putu tvrtke Šmit Electronic iz Kutine, koja je krenula kao softverska tvrtka, nastavila kao trgovina hardverom, a danas sve uspješnije na domaćem i europskom tržištu prodaje i distribuira vlastite brendove SBox i White Shark.

Vidi 253 Smit Electronic VIDIClanakVelika

Poduzetnicima na samom početku razvoja svog poslovnog puta bit će zanimljiv tekst o otvaranju novih prostorija Tehnološkog parka Zagreb (TPZ), koji ima ambiciju postati novi inovativni HUB grada Zagreba pružajući podršku inovativnim startupovima već od faze pred osnivanjem tvrtke.

Pored TPZ-a, u fokusu ovog broja je i nedavno održan Mobile World Congress (MWC) u Barceloni, koji smo također posjetili. U novom Vidiju pročitajte detalje o najvažnijim ovogodišnjim svjetskim trendovima u mobilnoj tehnologiji.

Pravim ljubiteljima mobilnih tehnologija opširan izvještaj iz Barcelone dođe kao predjelo. Zato u novom broju Vidija možete pronaći i poseban prilog VIDI.mob u kojem možete pogledati kakvi se mobiteli i prateće tehnologije i usluge nude na domaćem tržištu.

Ako pak tražite i izdržljiv mali laptop snažnih performansi za poslovne namjene, pogledajte i našu rubriku "Palac gore za kupnju".

Nevezano isključivo za poslovne teme, glavne zvijezde novog broja su procesori AMD Ryzen 7, koji su nakon dugo vremena opet zaprijetili Intelu u domeni high-end CPU-a, pa smo odlučili isprobati jesu li u tome doista uspjeli i mogu li se nositi sa svom silom sintetskih i game benchmark testova pred koje smo ih stavili. Vjerujemo da će vam naš test otkriti je li AMD doista uzdrmao Intel Ryzenom, a moći ćete pogledati i naše PC konfiguracije koje smo složili s najzanimljivijim dvojcem, AMD Ryzen R7 1700, odnosno Core i7 770K procesorima.

VVidi 253 AMD Ryzen VIDIClanakVelika

Još jedna velika zvijezda hardvera u novom broju je Nintendo Switch. Konzolu smo nabavili kako bismo se uvjerili je li doista vrijedna tolikog hypea kakav se stvorio oko nje. Što smo zaključili provjerite na stranicama časopisa.

Provjerili smo još i može li se jeftinim kamerama poput akcijskih i onih koje posjedujemo na svojim mobitelima snimiti igrani film. U tu svrhu angažirali smo pravog profesionalnog snimatelja i uz njegovu pomoć, naš scenarij, glumu i režiju, snimili "pravi" film. Nakon toga smo zatražili mišljenje od poznatog hrvatskog režisera i vjerujemo da će vam biti zanimljivo pročitati kakva je njegova "presuda", a čitav film pod naslovom "Krađa AMD Ryzena" možete pogledati ovdje.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.