Logo
Ispiši ovu stranicu

CISEx održao redovnu skupštinu za 2017. godinu uz 27. CISEx Friday Istaknuto

CISEx održao redovnu skupštinu za 2017. godinu uz 27. CISEx Friday

U ožujku je u zagrebačkoj Pivani održana redovna skupština Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), a nakon nje i 27. po redu CISEx Friday, na kojem je gostovao pokretač projekta Croatian Makers i crowdfunding kampanje za "STEM Revoluciju" Nenad Bakić i predstavio svoju inicijativu u školama diljem Hrvatske.

Predsjednica CISExa Tajana Barančić predstavila je predložene sitne izmjene statuta u vidu usklađivanja za izmjenama zakona RH vezanih za udruge, što je jednoglasno prihavćeno. Potom je predstavila godišnje izvješće o radu, financijsko izvješće i plan rada za 2017. godinu, što je također sve prihvaćeno od prisutnih predstavnika tvrtki članica.

CISEx 2017. publika

U 2017. godini CISEx planira ponoviti 6 CISEx Fridaya i to tri u Zagrebu i tri u Osijeku, pošto se pokazalo da su u tim gradovima ova događanja najposjećenija. U gradovima s manje članova organizirali bi se susreti jednostavnijeg formata, nazvani CISEx MeetUps. U istom kontekstu planiraju se i redovitija neformalna druženja neovisno o Fridayu i MeetUpima, kao treći i najjednostavniji format druženja članova.

Planira se poslovni networking i izvan udruge i države, kao što je npr. poslovni posjet Norveškoj, s ciljem uspostavljanja kontakata i poslovanja i u toj zemlji, s kojom trenutno poslovna komunikacija nije još razvijena.

Također u svrhu networkinga planira se i međunarodni newsletter na engleskom jeziku o aktivnostima udruge i tvrtki članica.

Osim toga, u planu su i edukacije za članove, koje bi uključivale webinare i predavanja o stvaranju zajednica određenih tehnologija i o popularizaciji IT-a, pogotovo među mladima. U tu bi se svrhu angažirali i vanjski predavači.

CISEx 2017 barančić i bakićTajana Barančić i Nenad Bakić

Nakon formalnog dijela skupštine, krenuo je CISEx Friday, u sklopu kojeg je gostovao Nenad Bakić i predstavio svoje obrazovno orijentirane projekte Croatian Makers, STEM auto i crowdfunding kampanju za „STEM revoluciju“, u sklopu koje je hrvatskim školama i drugim obrazovnim institucijama poslano preko 15000 sitnih BBC Micro Bit računala namijenjenih obrazovanju.

Nakon Bakićevog izlaganja CISEx Friday se nastavio u neformalnom druženju među prisutnima.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.