Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Samsung vjerojatno planira nov Galaxy Note Istaknuto

Samsung vjerojatno planira nov Galaxy Note

Nakon skandala sa samozapaljivim i eksplozivnim pametnim telefonima Galaxy Note 7, svima nam se činilo da je reputacija Galaxy Note serije upropaštena i da vjerojatno nećemo vidjeti novu verziju popularnog ogromnog telefona. Međutim, čini se da Samsung tvrdi suprotno: potražnja za novim Galaxy Note telefonima postoji i Samsung planira isporučiti.

Na konferenciji u New Yorku šef Samsungovog odjela za mobilne uređaje D.J. Koh objasnio je tehničke razloge koji su doveli do samozapaljenja baterija u Note 7 uređajima, nakon čega je govorio o Samsungovim planovima da obnovi kredibilitet među korisnicima. „Vratit ću još bolji, sigurniji i vrlo inovativan Note 8.“, izjavio je Koh.

Koh tvrdi da se u komunikaciji s korisnicima kroz proces povlačenja Note 7 i istraživanja problema potvrdilo da postoji gomila lojalnih korisnika Note serije i Samsung ih ne želi napustiti. Štoviše, Koh tvrdi da su pored široke palete Samsungovih proizvoda, upravo korisnici Galaxy Note telefona najlojalniji.

U svijetu je dosad 96% Note 7 telefona vraćeno kroz Samsungov program povrata i odštete, a ukupno ih je skoro 99% izvan uporabe, kaže predsjednik američke podružnice Samsunga Tim Baxter, „Trudimo se da to poguramo do 100%.“, dodao je.

Osim lojalnih korisnika, Samsung se vjerojatno ne želi odreći niti jednog od svojih najprepoznatljivijih proizvoda, kao što je Galaxy Note serija pametnih telefona. Pored toga, za D.J. Koha postoji možda i doza osobnih razloga za nastavak proizvodnje Notea, a to je činjenica da su upravo on i njegov tim razvili prvu S-Pen olovku po kojoj je Note prepoznatljiv.

U svakom slučaju, činjenica da Samsung danas može objasniti što je dovelo do samozapaljenja i eksplozija prijašnjih baterija ulijeva dozu povjerenja, pošto je razumijevanje problema presudan korak ka njegovom rješavanju i vrlo je vjerojatno da će se ovaj put Samsung za slijedeći Note višestruko potruditi da sve bude i iznad dosad očekivane razine. Tako su, kažu iz Samsunga, npr. na postojeće dodali i niz novih testova za sve serije svojih pametnih telefona, koje prije nisu provodili. Ostaje ipak otvoreno pitanje hoće li se i koliko brzo uspjeti obnoviti narušeno povjerenje i izvan niše lojalnih korisnika Galaxy Notea.

Izvor: CNet

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next