Logo
Ispiši ovu stranicu

Udružuju se najveća imena VR industrije Istaknuto

Udružuju se najveća imena VR industrije

Acer Starbreeze, Google, HTC Vive, Facebookov Oculus, Samsung i Sony Interactive Entertainment pokreću međunarodnu neprofitnu organizaciju proizvođača VR uređaja za promicanje rasta globalne industrije virtualne stvarnosti (VR). Global Virtual Reality Association (GVRA) će razvijati i razmjenjivati najbolje prakse za industriju i poticati dijalog među javnim i privatnim interesentima širom svijeta.

 

Cilj GVRA je promicanje odgovornog razvoja i usvajanja VR-a na globalnoj razini. Članovi udruženja će razvijati i razmjenjivati najbolje prakse, provoditi istraživanja i okupljati međunarodnu VR zajednicu dok ova tehnologija napreduje. Grupa bi trebala služiti i kao izvor informacija za potrošače, zakonodavce i industrije koje se zanimaju za VR.

VR ima potencijal da bude sljedeća velika računalna platforma, koja bi mogla pospješivati sektore u rasponu od obrazovanja do zdravstvene zaštite te značajno doprinijeti globalnom gospodarstvu, tvrde iz novoosnovane GVRA. Kroz istraživanje, međunarodni angažman te razvoj najboljih praksi, tvrtke osnivačice GVRA obvezuju se da će raditi otvaranju i maksimiziranju potencijala VR-a i osigurati da se te prednosti šire po cijelome svijetu.

„Još smo uvijek u jako ranoj fazi virtualne stvarnosti, zato je važno da lideri industrije rade zajedno kako bi stvarali i razmjenjivali ideje o tome kako možemo sigurno izgraditi ovu industriju. Veselim se suradnji s drugim proizvođačima hardvera na proaktivnom rješavanju izazova pred kojima se nalazimo ne bismo li VR dugoročno učinili uspješnom tehnologijom.“, rekao je Jordan McCollum iz Oculusa.

Za sve informacije posjetite http://www.gvra.com/

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.