Logo
Ispiši ovu stranicu

HANFA unapređuje IT infrastrukturu implementiranjem sustava poslovne inteligencije Istaknuto

Zajednički tim Hanfe i IN2 Zajednički tim Hanfe i IN2

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) održala je u Zagrebačkom Hotelu Antunović svečanost povodom završetka projekta „Unaprjeđenje IT infrastrukture Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kroz implementaciju usluga poslovne inteligencije“, kojem je općenit cilj bio unapređenje učinkovitosti nadzora na području financijskih usluga nebankarskog sektora u Republici Hrvatskoj u skladu sa svrhom Europskog sustava nadzora financijskog tržišta (EFSF).

Projekt se financirao iz programa Europske unije IPA 2012 (IPA – Pomoć u tranziciji i jačanju institucija) te manjim dijelom iz sredstava Hanfe. Ukupan iznos ugovora unutar projekta bio je 150400 €, od čega je udio EU sredstava bio 135360 €.

Pozdravne govore na otvaranju svečanosti održali su predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Petar-Pierre Matek i Ante Mandić, predsjenik Uprave IN2, koja je provodila projekt. Matek je u svom obraćanju naglasio važnost ovog projekta za unaprjeđenje učinkovitosti nadzora Hanfe i izvješćivanja prema europskim nadzornim tijelima ESMA – Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržište kapitala i EIOPA – Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje. Mandić je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu i istaknuo zadovoljstvo zbog još jednog projekta koji je unaprijedio funkcioniranje hrvatskih institucija novcem Europske unije.

Zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hanfe i voditelj programa PHARE Mario Radaković govorio je o značaju projekta za Hanfu kao korisnika, a izvršni direktor Financijskog sektora IN2 Miroslav Ostroški osvrnuo se na značaj projekta za IN2 kao izvršitelja. Zajednički projektni tim Hanfe i IN2 se osvrnuo na provođenje i rezultate projekta. Naglašeno je kako je posebna važnost projekta u tome što je unaprijeđen sustav ranog upozoravanja, olakšan postupak kontinuiranog nadziranja, unaprijeđena učinkovitost i djelotvornost u nadzoru subjekata na temelju rizika i upravljanja sistemskim rizikom cijelog tržišta nebankarskog financijskog sektora.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.