Menu

„Tap to Pay“ vjerojatno stiže na Android satove Istaknuto

„Tap to Pay“ vjerojatno stiže na Android satove

Sudeći prema sadržaju zadnje nadogradnje Goole Play Services (v. 10.1), čini se da se Google napokon sprema značajku „Tap to Pay“ dovesti na Android Wear uređaje. To znači da ćete pod uvjetom da posjedujete Android Wear sat kompatibilan s NFC-om (Near Field Communication) moći plaćati jednostavnim dodirom (tapkanjem) sata u blizini terminala opremljenog NFC-om za plaćanje razne robe u dućanima.

Nova značajka u Googleovim servisima realno nije ništa novo u svijetu beskontaktnog plaćanja pametnim satom općenito, jer „Tap to Pay“ već postoji na Samsung Gear S3 pametnim satovima, dakako kroz sustav Samsung Pay.

Pametni satovi i nosivi gadgeti prema brojnim izvještajima nisu uspjeli osvojiti tržište kako je bilo očekivano pa se neke tvrtke poput Intela izgleda povlače s tog tržišta, a situaciji sigurno ne pomaže ni činjenica da je Google zakasnio s izdavanjem Android Wear 2.0, koji je trebao izaći ove jeseni pa je njegovo lansiranje pomaknuo na 2017. godinu.

Stoga usprkos tome što se „Tap to Pay“ pojavio u Google Play Services, plaćanje Android Wear satovima neće biti moguće prije nego što Google izda AW 2.0 iduće godine.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka