Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Mikronis predstavio desktop računala Avenio Gepard Istaknuto

Avenio Gepard Avenio Gepard

Uoči sajma Infogamer, Mikronis je hrvatskim medijima predstavio premium brand desktop računala Avenio Gepard, čije je zaštitno lice od 2014. godine istoimena divlja mačka. Ne radi se o klasičnim slagancima, naglasio je u uvodu predstavljanja voditelj projekta Tomislav Radmilović iz Mikronisa. Radi se o brandiranim računalima, za koje su zainteresirane i vanjske tvrtke, s pomno odabranim i temeljito testiranim komponentama, kontrolom kvalitete i servisnom mrežom.

Sva računala dolaze s 5 godina jamstva i garancijom da će se u 48 sati od zaprimanja u servis riješiti problem. Kućišta se također mogu prilagoditi ukusu korisnika, uključujući bojanje, postavu LED svjetla i sl.

IMG 20161103 132452

Lineup Mikronisovih brandiranih računala serije Avenio Gepard kreće od modela koji se zove jednostavno Gepard, a namijenjen je gamerima. Kućište ima ručke za lakše prenošenje, naprijed stalak za slušalice. Od komponenti, u Gepardu se nalaze Asrockova Z170 Extreme 6 matična, Intelovi procesori od i5-6600K pa na više. Od grafike su u ponudi sve nove Nvidia i AMD, a postoji mogućnost SLI, odnosno CrossfireX konfiguracije do 3 kartice. Računala imaju Gepardovo vodeno hlađenje koje se radi u suradnji s NZXT-om i dolazi s 120mm radijatorom te LED rasvjetom u crvenoj boji.

Gepard Extreme je brand za entuzijaste, profesionalce i gamere dubljeg džepa. Također se u njemu nalazi Asrockova matična, ovog puta se radi o Extreme 7+ ploči na X99 platformi. Asrock se pokazao odličan u prodajnim iskustvima i ima visok OC potencijal, u sebi imaju Pure Sound 3 zvučnu karticu i podržavaju m2.NVMe SSD-ove s kojima sva Gepard računala dolaze, konkretno s modelima Samsung 950 Pro. Procesori su isto stepenica više, pa se kreće sa i7 6700k. Gepard Extreme kućište inspirirano je zrakoplovima, a prerađeno je u skladu s brandom. Svojim agresivnim i čistim linijama daje do znanja da se radi o posebnom stroju, a prozor na bočnoj strani kućišta ističe vrhunske komponente koje se nalaze unutar Gepard računala. Sam logo koji je vidljiv kroz prozor na dnu kućišta osvjetljen je RBG LED osvjetljenjem i omogućava prilagodbu osvjetljenja kroz aplikaciju unutar OS-a. Kućište svoju posebnost još odaje crvenim LED osvjetljenjem s donje strane kućišta, a sa stražnje strane kućišta nalazi se bijelo LED osvjetljenje koje pomaže u spajanju kablova pod stolom. Samo kućište je moguće dalje prilagođavati raznim bojama i personalizirati raznim grafikama i logotipima.

Extreme konfiguracija podržava RAID polje do tri m2 SSD-a, tu su u ponudi i najjače kartice uključujući TitanX.

IMG 20161103 131326Avenio Gepard Extreme

Gepard Design sličan je Extremeu, s tim da ima prozirno kućište idealno za custom vodeno hlađenje koje je također u ponudi. Specijalno je namijenjeno za zid, ali može biti i polegnuto kao linijska komponenta. Specifičnost serije su certifikati za Nvdia NSV, Quadro i AMD FirePro kartice.

IMG 20161103 144141Avenio Gepard Design

Gepard Mini namijenjen je igračima, dolazi s B150 čipsetom te ne podržava overclocking, a ponuda procesora je i5 i i7, dok za GPU imate cijelu Nvidia i AMD gamu. Zapreminom od 10,2 litre Mini računala nešto su veća od Playstationa ili Xboxa i mogu se koristiti polegnuto i uspravno.

Avenio Studio računala su namijenjena za audio profesionalce i potpuno su pasivna, bez ijednog ventilatora s kućištem koje dodatno zagušuje buku, npr. optičkog čitača. Dolazi s GTX 750 Ti grafičkom karticom, najjačim modelom koji ima pasivno hlađenje, u ponudi su RME i Focusrite zvučne kartice. Tu je i mogućnost do dvije hotswap ladice. Dolazi s masivnim aluminijskim coolerom sa 7 toplovodnih cijevi debljine 6 mm i masom od čak 900 grama te firewire karticom.

IMG 20161103 144116Avenio Studio

Avenio Workststion je super radno računalo visoke cijene, ali i neprikosnovenih performansi. Dolazi s do dva procesora Xeon E5 2699, što znači da ukupno može imati 44 jezgre, te do 1024 GB radne memorije. Dolazi u heavy duty kućištu, otpornom i čvrstom u koje stane do 10 diskova i Asusovom matičnom sa 7 portova propusnosti x16, pa ako popunite s četiri grafike imate još tri prazna slota.

Razvoj računala Mirkonis je radio s hrvatskim game studijima: Croteam, LGM i Gamepires te sa Koolade Production na modelu Studio. U bundleu će se dobiti igra Battlefield, četiri igre hrvatskih developera, USB stick i majica.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next