Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Vipnet dobio nagradu za rješenje m-Autopraonice za plaćanje usluga putem SMS-a Istaknuto

Vipnet dobio nagradu za rješenje m-Autopraonice za plaćanje usluga putem SMS-a

Prestižnu nagradu ICT Gold Award u kategoriji Billing system osvojilo je Vipnetovo rješenje mAutopraonice, koje je na konferenciji prezentirao Alen Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu. Usluga mAutopraonica omogućuje jednostavno, brzo i sigurno plaćanje pranja i čišćenja vozila putem SMS poruke u privatnim samoposlužnim autopraonicama na području RH.

Korisnik unaprijed plaća određeni iznos naknade utvrđen od strane ugovornog partnera za pranje ili čišćenje vozila slanjem SMS poruke s odgovarajućom ključnom riječi na kratki broj 700700.

„Ovo rješenje pokriva veliko područje plaćanja, svugdje gdje je potreban sitan novac ili žetoni. Mobilni telefon uvijek je u džepu, a SMS kao način plaćanja je opće prihvaćen i savršeno jednostavan. Čarolija ovog rješenja je modularan uređaj, elektronička kartica spremna za prilagodbu u različite, nazovimo ih tako, žetonske strojeve. Drugim riječima, pretvara stare uređaje koji rade s kovanim novcem i žetonima u IoT (Internet of Things) uređaje, tj. dodaje im inteligenciju i povezanost s internetom", izjavio je Gojčeta.

Usluga radi s M2M uređajem kojeg je Vipnet razvio u suradnji sa Semper tehnikom pod nazivom mŽetonjera, koji predstavlja elektronički sklop koji se ugrađuje u samoposlužni uređaj za pranje ili čišćenje vozila, koji potom putem dedicirane VIP M2M SIM kartice i SMS poruka komunicira sa središnjim sustavom za naplatu i krajnjim korisnikom.

Razvoj usluge trajao je oko godinu dana, a potpisivanjem ugovora između Vipneta i tvrtke Semper tehnika d.o.o., sustav je komercijalno lansiran 1. ožujka ove godine. Autopraonice s mogućnošću plaćanja SMS mAutopraonice uslugom nalaze se u Svetoj Nedjelji na adresi Ul. Dr. Franje Tuđmana 26, s kapacitetom od 13 mjesta za pranje, i u Sesvetama na adresi Ljudevita Posavskog 13, s kapacitetom od 6 mjesta za pranje.

U planu je širenje mreže uz mogućnost plaćanja i instalacije SMS uređaja i u drugim autopraonicama diljem Republike Hrvatske.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next