Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Matija Kopić i drugi zanimljivi govornici na ovogodišnjoj konferenciji ICT Gold Awards Istaknuto

Matija Kopić Matija Kopić

Još je samo dva dana do četvrtka, kada se u zagrebačkom hotelu Esplanade održava već tradicionalna konferencija ICT Gold Awards. Osim dodijele nagrada za najbolja ICT rješenja 2016. godine, konferencija će biti i mjesto zanimljivih izlaganja i diskusija. Glavna tema ovogodišnje konferencije su "Izazovi civilizacije s kojima smo suočeni te primjena tehnologije kao moguće rješenje", posebno u kontekstu kako Hrvatska u tome sudjeluje te kako bi mogla sudjelovati. O ovoj će se temi raspravljati u sklopu IT Biz Crunch Foruma na kojem će uvodna izlaganja iznijeti kardiokirurg Bojan Biočina i poduzetnici Branko Roglić i Matija Kopić.

Mag. inf. Matija Kopić je osnivač i vlasnik tvrtke Farmeron, koja proizvodi softver za upravljanje mliječnim farmama, a upravo je preuzima američka kompanija Virtus Nutrition, koja radi na razvoju novih formula i sastojaka stočne hrane s ciljem povećanja efikasnosti proizvodnje mlijeka i reprodukcije životinja.

Obje tvrtke dijele zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama. Kroz svoje iskustvo razvoja cloud softvera za upravljanje farmama Kopić će govoriti o budućnosti prehrane i izazovima primijene tehnologije na farmama i uopće u proizvodnji hrane. Vjerujemo da će mnogim sudionicima konferencije Kopić biti vrlo inspirativan kada nam kaže kako je njegov superuspješni startup osvojio Ameriku, te kako je došlo do toga da njegov softver upravlja najvećim američkim mliječnim farmama.

Bojan BiončinaBojan Biočina

Prof. dr. sc. Bojan Biočina je kardiokirurg koji korištenjem TAH tehnologije ugrađuje umjetno srce, vodi tim prilikom ugradnje umjetnih srca u KBC Rebro koji je ujedno i lider na tom području u Hrvatskoj i regiji. Govrit će o budućnosti zdravstva, odnosno o izazovima u primjeni tehnologije u zdravstvu.

Branko RoglićBranko Roglić

Dipl. ing. el. Branko Roglić osnivač je i vlasnik hrvatske distributerske kompanije ORBICO, koja posluje u više zemalja Europe, a govorit će o tehnološkim izazovima u distribuciji.

Vjerujemo da će nam na forumu ovaj trojac uz moderiranje Dubravka Merlića otkriti poneku tajnu uspjeha ljudi iz male Hrvatske na globalnoj razini.

Konferencija počinje u četvrta u 9 sati u Hotelu Esplanade u Zagrebu s predstavljanjem najboljih ICT implementacija po principu „cross platform solutions”. Nakon toga slijedi gala svečanost uz dodjelu nagrada za ICT rješenja koja su prošla proces nominacije i evaluacije kao odabranog najboljeg ICT rješenja za 2016. godinu i kao takva komunicirat će se u javnost i prema poslovnoj zajednici Hrvatske i šire regije.

U sklopu eventa održat će se i ICT Gold Forum koji predstavlja niz panel diskusija u kojima sudjeluju CEO-i ICT tvrtki zajedno sa CEO-ima NON-IT tvrtki u koje su implementirana rješenja. Na panelima se diskutira o izazovima koji dolaze kroz razvoj novih procesa i proizvoda u tvrtkama te potrebama za stalnim inovativnim ICT rješenjima.

Cijeli event će biti zaključen premijernim donošenjem liste 50 najutjecajnijih žena hrvatskog ICT-a. Misija ovog projekta je prepoznati i istaknuti značaj žena u ICT industriji, poduzetništvu i znanosti koje svojim radom značajno doprinose organizacijskom i tehnološkom razvoju ICT proizvoda i usluga, te na taj stvaraju novu vrijednost za hrvatsko društvo u cjelini.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next