Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Zagrebački HUB385 pokreće svoj novi edukacijski projekt – HUB385 Academy Istaknuto

S lijeva na desno: Michael Anderson, Ivana Šoljan, Ivan Kunović, Diana Mudrinić S lijeva na desno: Michael Anderson, Ivana Šoljan, Ivan Kunović, Diana Mudrinić

HUB385 je u svojim prostorima prezentirao nov edukacijski projekt nazvan HUB385 Academy. Ideja projekta je razviti kurikulum koji je usmjeren na rezultate i prilagodljiv svim razinama predznanja. Polaznici HUB385 Academya trebali bi u kratkom vremenu steći raznovrsne tehnološke vještine i znanja koja su tražena na globalnom tržištu rada ili za razvoj vlastitog tehnološkog startupa.

Program i prve dvije radionice predstavili su Ivana Šoljan, suosnivačica centra HUB385, Ivan Kunović, voditelj dječjih radionica za robotiku, elektroniku i programiranje te Michael Anderson, popularni motivacijski govornik. Kanadski komičar Ivan Decker je bio, nažalost, spriječen.

"HUB385 pokrenuli smo s ciljem stvaranja snažne i kreativne zajednice koja će razvijati nova i pametna rješenja i time mijenjati naše društvo nabolje. Obrazovanje, odnosno dijeljenje znanja u tom procesu igra ključnu ulogu. HUB385 Academy pokrenuli smo iz evidentne potrebe za specijaliziranim i efikasnim, aktualnim radionicama koje će svakome, neovisno o stupnju predznanja, omogućiti da usvoji najtraženije vještine današnjice i time si širom otvori vrata za karijeru svojih snova" izjavila je Ivana Šoljan, i dodala: "Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva".

Osim svih stupnjeva predznanja, radionice i tečajevi HUB385 Academya bi trebali pokrivati i sve uzraste, objasnila je Šoljan i rekla da će pored programa uz naplatu biti dostupni i neki bez naplate: "Znanje mora biti dostupno", rekla je.

Zbog velikog interesa za STEM obrazovanjem, IT-em i metodologijama upravljanja poslovanjem koncipirane su radionice koje bi trebale zainteresirati različite profile potencijalnih polaznika. Radionice su otvorene za laike ili entuzijaste koji žele naučiti kako automatizirati drona, razviti vlastitu iOS aplikaciju ili 3D-printati neki uređaj. Tvrtkama je namijenjen program PRO Workshops, koji će ponuditi cijeli niz znanja iz upravljanja projektima, ali i uvid u najnovije tehnološke trendove.

Za najmlađe su osmišljene Junior Workshops, gdje će djeca imati priliku razviti i unaprijediti znanja iz STEM područja, kao i o tehnologiji i programiranju.

Nastavnici su domaći i strani stručnjaci iz područja robotike, mehanike, programiranja, 3D printa, IoT-a, UX-a, ali i menadžmenta i strateškog planiranja. S velikim brojem uspješnih projekata i tvrtki iza sebe, iskusni mentori će polaznicima približiti cijeli proces od ideje do razvoja proizvoda i plasmana na tržište te upravljanja poslovnim procesima.

Nastavnik ne mora biti nužno diplomiran stručnjak, ali mora biti sposoban prenijeti znanje koje je stekao bilo formalnom edukacijom bilo osobnim iskustvom u industriji.

"Polaznici dječjih radionica kroz igru jednostavno i brzo usvajaju osnovna znanja iz mehanike, robotike i programiranja. Uče koristiti motore i senzore, a vlastitu kreaciju na kraju će upogoniti programom koji će sami izraditi. Program je posebno razvijen tako da motivira i osnažuje djecu te razvija osnovna logička znanja koja će im dobro doći u daljnjem razvoju. Cilj je djetetu pružiti osnovne alate i pomoći im razviti intuitivna znanja kako bi samostalno došli do rješenja. Takav pristup im pobuđuje želju za stvaranjem i znatiželju“, istaknuo je friško diplomiran voditelj dječjih radionica Ivan Kunović, koji je odustao od posla u Rimac Automobilima, ne bi li se posvetio tehničkoj edukaciji djece. Velika motivacija su mu dječja znatiželja i zainteresiranost, kao i jako pozitivne povratne informacije od roditlja, rekao je Kunović.

Otkad je otvoren početkom godine, HUB385 brzo je postao kreativno središte domaće IT industrije koje okuplja mlade programere, digitalce i startup entuzijaste. Uz pomoć inozemnih i domaćih stručnjaka do sada su organizirane brojne radionice, tehnološka događanja, meetupi i hackathoni usmjereni na nove tehnologije koje rješavaju lokalne probleme.

academy predstavljanjePredstavaljanje HUB385 Academya

Od prve dvije radionice u sklopu HUB385 Academya jedna će biti namijenjena korporativnim korisnicima, vodit će je Michael Anderson, a radi se o razvoju vodstva (leadership building) u poslovanju. Druga će biti namijenjena djeci između 7 i 12 godina, vodi je Ivan Kunović, a radi se o radionici prvih koraka u robotici, automatici i programiranju.

Radionica iz poslovnog vodstva koštat će oko 4000 kn mjesečno, dok će dječja tehnološka radionica koštati 350 kn mjesečno.

Za više informacija o ovim i drugim radionicama i za prijave na njih, posjetite: https://hub385.com/academy

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next