Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell Technologies – najveća tehnološka tvrtka u privatnom vlasništvu Istaknuto

Tomislav Juraga na Dell EMC Forumu Tomislav Juraga na Dell EMC Forumu

Početkom rujna dovršeno je spajanje Dell Inc. i EMC Corporationa u jedinstvenu tvrtku, zvanu Dell Technologies. Točno mjesec dana nakon toga, organiziran je Dell EMC Forum na kojem je predstavljena nova objedinjena tvrtka. Forum se održavao u mnogim gradovima diljem svijeta pa tako i u Zagrebu.

Zagrebačko izdanje prvog eventa nove objedinjene tvrtke otvorili su regionalni direktor prodaje Dell EMC za jugositočnu Europu Tomislav Juraga i generalni menadžer Dell EMC za jugoistočnu Europu Jasmina Stritar, nakon čega je Juraga detaljnije predstavio strukturu i koncepte nove kompanije.

Spajanjem Della i EMC-a stvoren je tržišni lider s ukupnim prihodom od 74 milijardi USD, koji će pod novim imenom Dell Technologies u 180 zemalja svijeta raditi na rješenjima iz segmenta hibridnog clouda, softverski definiranih podatkovnih centara, konvergentne infrastrukture, platforme kao usluge, analitike podataka, mobilnosti i kibernetičke sigurnosti.

"Ideja nove kompanije je da u poslu ne postoji ništa nedostižno i upravo taj stav želimo prenijeti na svoje korisnike i partnere, čiji nam je uspjeh izuzetno važan. Sada je i pravo vrijeme da nova kompanija u potpunosti iskoristi svoju široku ekspertizu, kako bi razvila i pružila svojim korisnicima tehnološka rješenja koja će pokrenuti val inovacija, transformacija i napretka“, izjavio je Juraga.

Tema prvog Dell EMC Foruma je bila digitalna budućnost, predstavljena u konceptu interneta stvari (Internet of Things). Umreženi životni prostor sa stvarima kojima je omogućeno da razmjenjuju podatke s proizvođačem, operaterom ili drugim povezanim uređajima, radikalno će promijeniti poslovanje u svim industrijskim granama. Da bi došlo do digitalne transformacije, neophodne su promjene u tri ključna segmenta: IT sektoru, radnoj snazi i sustavima za zaštitu podataka, zaključili su govornici na konferenciji.

Digitalizacijom poslovanja, kao i upravljanjem, skladištenjem, zaštitom i analizom podataka, tvrtke postaju konkurentne, a informacija postaje njihovo najveće blago. Na tom putu trebala bi im pomoći tvrtka Dell Technologies, prebacujući ih na model hibridnog clouda, modernizacijom infrastrukture podatkovnih centara, automatizacijom IT procesa i promjenama u organizacijskom i operativnom modelu.

Spajanjem Della i EMC-a Dell Technologies postao je najveća tehnološka kompanija u privatnom vlasništvu s više od 140000 zaposlenih. Nova kompanija okuplja niz brendova koji zajedno organizacijama pružaju kompletnu infrastrukturu neophodnu za izgradnju digitalne budućnosti, transformaciju IT-ja i zaštitu informacije. Spajanjem je stvoren tržišni lider s opsežnim tehnološkim portfeljem koji rješava kompleksne probleme korisnika u brzorastućim segmentima industrije, poput hibridnog clouda, softverski definiranih podatkovnih centara, konvergentne infrastrukture, platforme-kao-usluge, analitike podataka, mobilnosti i kibernetičke sigurnosti. "Sada možemo odgovoriti na svaki korisnički zahtjev.", rekla je Jasmina Stritar, komentirajući spajanje Della i EMC-a.

Dell Technologies pruža usluge za 98 posto kompanija na listi Fortune 500, a Juraga je potvrdio da i u našoj regiji "nema veće korporacije koja ne koristi neku uslugu ili prozvod iz Dell EMC-a."

Dell Techbnologies sastoji se od nekoliko tržišnih segmenata, od kojih dva najveća i najpoznatija su Dell client solutions i Dell EMC rješenja za infrastrukturu, a oba podržava Dell EMC Services. Uz navedeno, Dell Technologies sadrži Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i Vmware.

Iz Della smatraju da ova struktura spaja fokus na inovacije karakterističan za startupe s globalnom razinom usluga koje može pružiti velika kompanija. Kompanija će javno objavljivati svoje financijske rezultate, no bit će u privatnom vlasništvu što će joj, smatraju u Dellu, omogućiti da dugoročno snažnije usmjeri ulaganja u razvoj rješenja za korisnike i partnere.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next