Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Snapchat širi paletu proizvoda i mijenja ime tvrtke Istaknuto

Snapchat širi paletu proizvoda i mijenja ime tvrtke

Tvrtka iza slavne mobilne aplikacije Snapchat, koja je dosad nosila isto ime kao i aplikacija, objavila je promjenu imena povodom pokretanja projekta novog proizvoda. Tvrtka se po novom zove Snap Inc., a nov je proizvod dobio ime Spectacles.

Direktor Snapa Evan Spiegel objasnio je da je ispočetka bilo logično da se tvrtka zove Snapchat Inc., pošto im je aplikacija Snapchat bila jedini proizvod. Sada, međutim, kada su krenuli u prozvodnju i drugih proizvoda, kao što su Spectacles, trebalo im je ime koje nadilazi jedan proizvod, ali koje bi ostalo prepoznatljivo i vezano za dosadašnji tim i brend, objašnjava Spiegel.

Što se novog Snapovog proizvoda tiče, zove se Spectacles i radi se o sunčanim naočalama s ugrađenom video kamerom, s kojima se jednostavno mogu snimati uspomene. Iz Snapa tvrde da su proizveli jednu od najmanjih bežičnih kamera na svijetu, koja s jednim punjenjem baterije može snimiti jedan čitav dan video "snapova". Kamera je neprimjetno integrirana u par zabavnih naočala, koje će biti dostupne u tri različite boje, tvrde iz Snapa.

Spectacles bi se trebale povezivati direktno sa Snapchatom, koristeći se Bluetooth ili Wi-Fi tehnologijom i prenositi uspomene ravno u aplikaciju u Snapovom "kružnom" video formatu.

Kružni video može se reproducirati preko cijelog zaslona na bilo kojem uređaju, u bilo kojoj orijentaciji, a snima iz ljudske perspektive s vidnim poljem od 115 stupnjeva.

Na svojim se službenim stranicama Snap već predstavlja kao "camera company".

Izvor: Snap

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next