Logo
Ispiši ovu stranicu

IFA 2016: Moćan, ali glomazan laptop sa zakrivljenim ekranom iz Acera Istaknuto

IFA 2016: Moćan, ali glomazan laptop sa zakrivljenim ekranom iz Acera

Na sajmu IFA 2016 u Berlinu Acer je izazvao prilično pozornosti zahvaljujući novom prijenosniku Acer Predator 21X, koji je doista jedinstven na tržištu. Kao prvo, ova mrcina od laptopa posjeduje 2560 x 1080 IPS zaslon veličine 21 inča (53,3 cm), a težina mu iznosi oko 8 kg, pa se stoga teško može nazvati "praktičnim mobilnim rješenjem", a zaslon mu je uz to zakrivljen, što je jedna od malo stvari koju još nismo nikada susreli u svijetu prijenosnika.

Za grafiku u igrama laptop koristi Nvidijinu G-Sync tehnologiju i dual Nvidia GeForce GTX 1080 GPU-e u SLI modu, te Kaby Lake CPU Intelove sedme generacije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Jedna od inovacija je i integrirano praćenje kretnji očiju "Tobii eye-tracking", značajka koja omogućuje da se krećete kroz okoliš igre i ciljate oružjem samo korištenjem pogleda.

Ako se pitate što će nekome laptop te veličine i težine sa zakrivljenim ekranom, odgovor je jednostavan. Ovo je idealan stroj za žestoki LAN party.

Pored toga, osim njega vam više uopće neće trebati desktop računalo, pa smo sigurni da će pronaći svoju publiku ukoliko mu cijena neće biti prenabrijana, što nas najviše plaši u ovom trenutku, jer za sada nije poznato koliko će koštati kada se početkom 2017. nađe na tržištu.

Izvor: Vidi.hr

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.