Logo
Ispiši ovu stranicu

VMware mijenja cloud strategiju, pokreće "cross-cloud" softver i usluge Istaknuto

VMware mijenja cloud strategiju, pokreće "cross-cloud" softver i usluge

U želji da postigne veći značaj u industriji cloud computinga, VMware pokreće nov proizvod, Cloud Foundation, koji objedinjuje softver za pohranu, mreže i virtualizaciju, kao i mogućnost korištenja tog paketa u vidu softvera kao usluge (Software as a Service, SaaS). Uz to pokreće i Cross-Cloud usluge, koje korisnicima omogućavaju objedinjeno upravljanje aplikacijama u cloudovima različitih tvrtki.

Nakon slabog uspjeha s uslugom vCloud Air, čini se da se VMware sada namjerava fokusirati na prodaju proizvoda i dodatnih usluga za postojeća vodeća cloud rješenja, što bi u njihovom slučaju mogla biti uspješnija strategija od izravnog konkuriranja Amazonu, Microsoftu i drugim velikim igračima "među oblacima".

Cross Cloud Graphic 970x352

Cloud Foundation će ispočetka raditi samo s IBM serverima, ali u planu je širenje podrške i na druge davatelje cloud usluga. Cross-Cloud će već u startu podržavati cloudove IBM-a, Amazona i Microsofta, također s namjerom širenja podrške.

Kao tvrtka koja se proslavila po virtualizacijskim rješenjima i za servere i za desktop, ovim potezom VMware i na cloudu nastavlja svoju reputaciju proizvođača rješenja koja omogućavaju objedinjeno korištenje različitih tehnologija.

Izvor: Bloomberg

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.