Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Pokemon Go je Nintendo učinio vrjednijim od Sonya Istaknuto

Pokemon Go je Nintendo učinio vrjednijim od Sonya

Pokemon GO je apsoultni fenomen u svijetu gaminga, IT-a, ali i poslovanja uopće. Igra za proširenu stvarnost (AR) koju je Niantic izradio za The Pokemon Company, omogućila je Nintendu ostvarivanje ogromne zarade u rekordno kratkom roku. Prema izvještajima, Nintendo je gotovo preko noći uspio prestići najveću konkurenciju – Sony.

Navodi se da je tržišna vrijednost Nintenda porasla prvo na 39 milijardi dolara, čime je već prestigao Sony, koji se procjenjuje na 38,3 milijarde, a rast se nastavio i dalje pa je Nintendo dostigao vrijednost od čak 42,4 milijarde dolara.

Ovo ne čudi kada se uzme u obzir i podatak da je u prvom danu nakon lansiranja Pokemona GO Nintendo zaradio oko 4,9 milijarde dolara, usprkos činjenici da je debitirao samo u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu.

Sve to jasno govori da je jedna jedina AR aplikacija Nintendu omogućila ono što nije uspio ni, recimo, s Wii U konzolom, koja se pokazala kao totalni fijasko u usporedbi s tehnološki naprednijim Xbox One i PS4 konzolama. Zahvaljujući malim simpatičnim čudovištima Nintendo je sada možda jači nego ikada prije.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next