Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Samsung nadmašio Appleov iPhone na američkom tržištu Istaknuto

Samsung nadmašio Appleov iPhone na američkom tržištu

Američka kompanija Apple više nije prva u prodaji pametnih telefona na američkom tržištu, a predviđa se i daljnji pad. Ubrzo nakon što je objavljen financijski izvještaj u kojem je iskazan pad prodaje iPhone telefona, Apple je izgubio i vodeću poziciju na domaćem terenu.

Nedavno je kompanija sudskim putem izgubila prava i na iPhone trademark u Kini.

Prema izvještaju korejske analitičke tvrtke Counterpoint Research, Samsung je tijekom ožujka svojim mobitelima ostvario prodaju od 28,8 posto svih prodanih uređaja na američkom tržištu, dok je Apple pao na drugo mjesto s udjelom od 23%.

Apple je od uvrštavanja u ovo istraživanje 2015. godine, pa do sada svaki mjesec bio na prvom mjestu. Na tu odluku utjecao je Samsung sa svojim Galaxy S7 smartfonom, za kojeg je rečeno da je prodaja čak i iznad očekivanja. Drugi konkurent, LG, je također u rastu dolazeći na 17,1% udjela na tom tržištu. Sve projekcije analitičara za predstojeće kratkoročno razdoblje ne ukazuju da bi se prodaja Appleovih telefona mogla povećati. Njihov novi iPhone 7 očekuje se da će izaći do rujna ove godine.

Kineski proizvođači su podbacili u prodaji, pa je Huawei na američkom tržištu postogao samo 1 posto udjela, dok je ZTE bio relativno uspješan s 6,6%. Do sada se kineske brandove smatralo najopasnijom konkurencijom za iPhone, no to se očito još uvijek nije dogodilo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next