Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Intel najavio do 12 tisuća otkaza Istaknuto

Intel najavio do 12 tisuća otkaza

Uz objavu izvješća za prvi kvartal 2016. godine, kompanija je najavila i otpuštanje svojih radnika širom svijeta. Navedena brojka otpuštenih radnika trebala bi obuhvaćati do 12 tisuća njihovih zaposlenika. Na tu odluku utjecao je i kontinuirani pad prodaje računala koji traje već godinama.

U službenom priopćenju objašnjeno je kako će otkazi utjecati na 11 posto kompanijine svjetske radne snage. Navedeno je kako su otkazi namijenjeni ubrzanju Intelove evolucije od računalne kompanije prema kompaniji s cloudom i milijardu pametnih, povezanih računalnih uređaja. Većina tih radnika dobit će obavijest o svom statusu u roku od dva mjeseca, dok će preostali dobiti obavijest do 2017. godine.

Intel je najavio reducirani plan zarade za sljedeću godinu, a trenutno rade i na traženju novog financijskog direktora. CFO Stacy Smith preuzet će novu poziciju na izvršnom mjestu koja će se baviti proizvodnjom, projektima i prodajom, nakon što dođe novi financijski direktor ili direktorica.

Prodaja računala pada još od izlaska Appleovog iPada u 2010. godini, a ni inicijativa velikih udruženih elektroničkih giganta pod imenom PC Does What?! nije uspjela spriječiti daljnji pad prodaje računala.

Prema istraživanju Gartner Inca, prodaja računala u prvom kvartalu pala je za gotovo deset posto. Zbog tog pada kompanija se fokusira na druge sektore, kao što su računala za podatkovne centre, neračunalne uređaje poput SSD-a itd. Na nedavnom IDF-u Intel je pokazao i Optane SSD koji omogućava brzinu pisanja od 2 GB po sekundi.

Kompanija ima cilj ove godine uštediti 750 milijuna dolara, a do sredine 2017. planiraju uštediti do 1,4 milijarde dolara.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next