Biz Tech web portal powered by vidi logo2

KGI: "Isporuke iPhonea 7 bit će lošije od iPhonea 6s/Plus"

KGI: "Isporuke iPhonea 7 bit će lošije od iPhonea 6s/Plus"

KGI-jev analitičar za Apple, Ming-Chi Kuo, predviđa pad isporuke iPhonea u ovoj godini, te vrlo malu vjerojatnost za oporavak od slabe prodaje. "Jabuci" u zadnje vrijeme ne cvijetaju baš ruže, predstavivši nedavno novi i jeftiniji iPhone SE kojim pucaju i na jeftinije tržište smartfona na kojem već postoje mnogobrojni jaki konkurenti. Malo ranije prije njega je izašao i Galaxy S7 koji prema naznakama ima prodaju bolju od očekivane.

Tako vjerodostojni izvor informacija i predviđanja, Ming-Chi Kuo, predviđa da će ukupna pošiljka iPhonea za godinu vjerojatno pasti ispod 200 milijuna uređaja. Također, predviđa kako se kompanija neće moći oporaviti i da će prodaja budućih iPhone 7 i Plus varijante biti slabija od prethodnika.

Pad prodaje njihovog 6s i 6s Plusa leži u mnogim faktorima, među kojima su i velik broj konkurenata te držanje visoke cijene. Zbog takvih razloga su i lansirali manju i jeftiniju verziju iPhonea SE. Za nadolazeći iPhone 7 kruže već mnoge glasine, među kojima je prisustvo dualne kamere. Mnogi konkurenti već rade na tome što ne ide u prilog američkoj kompaniji.

KGI je izjavio skeptičnost i prema izvješću da je novi iPhone SE imao 3,4 milijuna prednarudžbi, navodeći kako nije bio u mogućnosti naći nijedan dokaz o toj tvrdnji.

Apple također s rivalom Samsungom vodi i dalje bitku za patente, koja je stigla i do Vrhovnog američkog suda. 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next