Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple kupio Emotient, startup specijaliziran za prepoznavanje emocija

Izvor: službena stranica Facebooka Izvor: službena stranica Facebooka

Najnovija akvizicija Applea usmjerena je na startup Emotient, specijaliziran za proizvode koji prepoznavaju osjećaje. Apple je potvrdio istinitost informacije kupovine tvrtke Emotient, koja iz fotografija i videa lica može prepoznati emotivna stanja osoba. Američka kompanija nije predstavila nikakve planove o tome što će Emotientovi stručnjaci konkretno raditi za njih, pa se nagađaju različite stvari.

 

Emotientova tehnologija najvjerojatnije će poslužiti za razvoj umjetne inteligencije u njegovim gadgetima, operativnim sustavima i računalima. Iako je vrijednost "Jabuke" pala ispod vrijednosti od sto dolara nakon 15 mjeseci, i dalje kupuju startupove.

U studenom je američki Apple potiho kupio Faceshift, još jednog specijalista koji se bavi prepoznavanjem lica i tehnologijom renderiranja. Tu je također i akvizicija Perceptia u listopadu, koji se bavi razvijanjem dubokog učenja i AI sposobnosti.

Emotientov API (aplikacijsko programsko sučelje) omogućuje emocionalne analize u pravom vremenu i točnost čitanja emocija, bez obzira jesu li one pozitivne, negativne ili neutralne, navodi InformationWeek.

U kolovozu su i testirali svoju tehnologiju na javnim osobama, analizirajući republikanske predsjedničke kandidate prilikom prve debate.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next