Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ford investira 4,5 milijardi u električne automobile do 2020.

Ford investira 4,5 milijardi u električne automobile do 2020.

U budućnost automobilske industrije i električne automobile ulazi i Ford sa svojom dodatnom investicijom od 4,5 milijardi američkih dolara do 2020. godine. Namjera mu je proširiti ponudu hibridnih i električnih vozila. Glavni izvršni direktor Mark Fields izjavio je kako će krajem 2016. godine lansirati novu verziju Ford Focus električnog automobila koji ima opseg od 100 milja te se može napuniti u 30 minuta do 80 posto.

Kompanija planira do 2020. proširiti svoj proizvodni portfolio s 13 novih električnih vozila. Također, namjeravaju doći do više od 40 posto u elektrificiranju svoje linije automobila.

Američki Ford koristi plug-in hibridni sustav, koji se bazira na punjenju baterija, ali i na benzinu. Baterije za plug-in hibride nemaju tu težinu te nisu skupe za ovu vrstu, u odnosu na one koje zahtijevaju opseg od 200 milja ili više u potpunim električnim vozilima.

Ford electric invest

Zajedno s novim Focus Electric, američki i europski korisnici dobit će i SmartGauge s EcoGuide LCD instrumentom (prikaz potrošnje energije u realnom vremenu), Brake Coach (opcija koja pokazuje vozaču kako koristiti meko kočenje), navodi službeno priopćenje.

Nedavno je i sam Porsche započeo sa svojom proizvodnjom električnih automobila.  

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next