Logo
Ispiši ovu stranicu

Swatch i Visa udružili se kako bi omogućili beskontaktno plaćanje

Swatch i Visa udružili se kako bi omogućili beskontaktno plaćanje

Proizvođač satova Swatch i Visa Inc. i Visa Europe udružili su se kako bi lansirali projekt kojim se omogućava plaćanje korisnicima Visa kartica putem Swatch Bellamy sata i tzv. "pay-by-the-wrist" sustavom. Ovaj projekt započinje početkom sljedeće godine, i to na područje Amerike, Švicarske i Brazila. Svoju premijeru ovaj sat imao je u Kini, u listopadu ove godine.

Swatchev sat Bellamy (koji je dobio ime po američkom piscu Edwardu Bellamyu i utopijskoj noveli iz 1888.godine) može se koristiti bilo gdje na svijetu gdje je prihvaćeno beskontaktno NFC (near-field communications) Visa plaćanje, navodi se u službenom priopćenju.

MasterCard je krajem prošlog mjeseca najavio i novi program, "Commerce for every device", kojim pokušava bilo koji predmet, bez obzira da li on bio pametni telefon ili obični nakit, pretvoriti u uređaj koji bi bežično platio bilo koju korisnikovu kupnju.

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama i gadgetima sve je veći postotak kupnje koja se obavlja digitalnim transferom novaca.

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.