Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazon objavio Prime Air: Uskoro dostava dronovima? Istaknuto

Amazon Prime Air, izvor: Amazon Amazon Prime Air, izvor: Amazon

Internetska trgovina Amazon je 29. studenog objavila službenu, i zaista snimljenu (a ne simuliranu) dostavu dronom Prime Air, kojoj sigurno ne odmaže najava bivšeg voditelja Top Geara Jeremya Clarksona. Iako smo se na početku ponadali da nakon mnogih najava ovo znači konačan službeni početak dostave Amazonovih paketa dronovima, na njihovim službenim stranicama još uvijek stoji da čekaju potvrdu nadležnih agencija za letenje. 

Ipak, Prime Air ovaj put izgleda kao gotov i ozbiljan projekt koji bi uskoro zaista mogao zaživjeti, dok Amazonovci tvrde da je prototip drona prikazan u videu tek jedan od 12 koje trenutno testiraju. Spremni su za letenje kada nadležne agencije to odobre, a ukoliko se to desi, bespilotne letjelice s paketima bi mogle poletjeti iznad teritorija Amerike, Velike Britanije i Izraela gdje se trenutno i testiraju. Nažalost, domet im je 50-ak kilometara, odnosno pola sata letenja, pa sigurno neće moći dostaviti dobru knjigu ili paket leća za fotoaparat na vaš kućni prag u Hrvatsku.

Ipak, jučer je na predstavljanju Konzumklik online trgovine u kategoriji "budućnost" prikazana upravo fotografija dostave paketa dronom. Tko zna, možda se baš jedan od naših najvećih trgovačkih lanaca jednog dana odluči dići svoje dronove i postati srednjoeuropska konkurencija Amazonu. Dotad u videu ispod članka možete pogledati kako izgleda budućnost dostave dronom Prime Air. 

Video sadržaj

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next